AK Parti'den giden yüzde 8 seçmen geriye nasıl döner?


407 Görüntüleme

21 Mart 2019 seçimleri, MHP'nin 'Cumhur Ittifakı devam edecek ama yerel seçimlerde ittifak içerisinde olmayacağız' kararından sonra farklı bir boyut kazandı. 

Genel seçimlerde beka sorunu nedeniyle ittifak içerisinde yer alan ve söz konusu ittifakın yerel dışında devam etmesi için teşkilatlara uyarıda bulunan  MHP Genel Başkanın'nın yerelde müstakil hareket edecek olmasının kendi partisine nasıl yansıyacağını 21 Mart gecesi görmüş olacağız. 

 

24 Haziran'da MHP'ye giden AK Parti oylarının, MHP'nin bu kararından sonrasında nasıl seyredeceğini, MHP'den tekrar AK Parti'ye dönüp dönmeyeceği, AK Parti'nin aday listeleriyle doğru orantılı olacağını söylemek istiyorum.

 

24 Haziran seçimlerinde MHP'ye kaymış olan yüzde 8'lik bir seçmen var. 

Bu yüzde 8'lik oy MHP'yi meclise taşımış oldu. 

Akşener'in MHP oylarını bölmüş olmasına rağmen MHP'ye AK Parti'den geçen bu oylarla bir kayıp yaşatmamıştı.

Bu geçişin sebepleri birincisi MHP'nin ittifakta yer almış olması, diğer bir sebepte AK Parti listelerine kızan seçmenin tepkisiydi.

Yeni durum bu yüzde 8'lik seçmenin bir defa kafasını karıştırdı ve yeniden yıllardır oy vermiş olduğu AK Parti'ye yönünü çevirdiğini düşünüyorum. 

Bu seçmen bakacak izleyecek. Şayet AK Parti listelerinde bir hakkaniyet, değişim görürse tereddüt etmeden oyunu yine yeniden partisine döndürecek. 

24 Haziran liste mantığını gördüğü anda ise ya sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koyacak ya da MHP adaylarına oyunu kullanacak.

Başkan Erdoğan bu durumun farkında ve çıktı aday olma kriterlerini tek tek sıraladı.

Vatandaşta karşılığı olan ve sevilen, 

AK Parti'nin oyunun üstüne oy getirecek olan, 

AK Parti teşkilatlarında takdir edilen,

Sivil toplum örgütlerince desteklenen ,

O ili kalkındırmak üzere geleceğe yönelik projeleri olan isimlerin aday olmalarını istedi. 

Erdoğan mevcut belediyelerin durumlarını da hassas bir şekilde inceliyor. Vekiller ve teşkilat mensupları mevcut belediyeler ile ilgili halkın şikayetlerini ve taleplerini Başkan Tayyip Erdoğan rapor ediyor.

 

Cumhurbaşkanı ne diyor?

"Millet değişiklik istiyor"

24 Haziran seçimleri sonuçlarının vermiş olduğu mesaj ve teşkilatın kendisine vermiş olduğu raporlarlardan bu doğru tesbiti çıkarmış Erdoğan. 

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bu doğrultuda mesajlar verdi Başkan Erdoğan.

Ne dedi buradaki konuşmasında?:

"Kim ki asli misyonunu(hizmet) unutup, partimizi kendi heva ve heveslerinin aracı hâline dönüştürmeye çalışırsa, onunla, açık konuşuyorum, külahları değişiriz. Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa zaten aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasınlar. Aday adayı olmasın, 'Bana müsaade' desin ve kenara çekilsin, yeni isimlerle yolumuza devam edelim. Çünkü partimizin 'AK' olan o isminin güzelliğini  

kimsenin lekelemeye hakkı yok. AK Parti kapısından içeri gurur, kibir, riya, fitne, fesat, hizipçilik, bencillik, haram, yalan kesinlikle girilemeyecek bir partidir, bunu böyle bilelim. Unutmayınız, milletimiz bizi kara kaşımız, kara gözümüz, endamımız, hoş sohbetimiz için değil, yaptığımız ve yapacağımız hizmetler için bu görevlere getirdi, bu görevlere getiriyor. Bu görevini unutup, kerameti kendinde görmeye başlayanlar eninde sonunda bu milletin tokadını yemeye mahkûmdur.”

Parti liderine güvenen AK Parti seçmeninin önemli bir kısmı, çevresindekiler tarafından doğru yönlendirilmediğine ve bazan doğru bilgilendirilmediğine inanıyor. Seçmenin kızgınlığının da ana nedeni bu gözüküyor.

Mevcut belediye başkanları ve siyasilerin bazılarının nüfuzlarını kullanarak kendilerinin siyasette devamını sağladıklarını biliyor. 

Halkın dilinden anlayan, halka dokunabilen, hizmet düşüncesindeki adaylarla seçmenin karşısına çıkıldığında halkın AK Parti'ye sonuna kadar sahip çıkacak olmasını bilmek gerekiyor. Aksi taktirde 31 Mart yerel seçimleri AK Parti için hiç de iyi bir sonuç vermez.

Tehditler savuran rovanşist zihniyetli CHP'lilere de fırsat verilmiş olur. 

Bizden bir kez daha söylemesi…

 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *