YOZGAT'TA köy okulunun kapanış kararına velilerden tepki

YOZGAT'ta taşımalı eğitim veren Osmanpaşa İlk ve Ortaokulu'nun yönetmelikteki öğrenci sayılarını karşılayamadığı ayrılma kararına veliler tepki gösterdi. Okulun önünde kısıtlayıcı ve büyük zorlukları çekeceğini gösterenler, kapatılmamasını istedi.


119 Görüntüleme

Merkeze bağlı Osmanpaşa köyüne 1985 yılında yerleşmiş ve şu anda 52 öğrenci bulunan Osmanpaşa İlk ve Ortaokulu'nun, yönetimlikteki öğrenci sayısını karşılanmadığı, gelecek yıl ayrılmasına karar verilmiştir. Osmanpaşa başta olmak üzere Sarının, Lök, Battal, Karabıyık, Büyük İncirli, Tekke Yenicesi, Çallı, Tayfur, Gevrek ve Gökçekışla gibi köylerden taşımalı eğitimle okula gelen ülkelere velileri, karar sonrasında okul önünde bir araya geldi.

 

'UZAĞA GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ'

Öğrenci velilerinden Abdullah Çetin, "Çocuklarımızı kış aylarında uzak merkezlere göndermemiz mümkün değil. Çocuklar saat 06.00'da kalktığı zaman saat 08.00'de Yozgat'ta olacaklar. Çocuklarımızı buradan 35 kilometre uzakta durmak istemiyoruz. Bu çocuklar nasıl verimli olacak, nasıl bir eğitim alacakları , uyuyarak gidecekler. Bizi alıp da bilmem nereye vermenin bir anlamı yok" dedi.

 

Büyük İncirli köyü Muhtarı Sedat Zorlusoy ise, "Benim köyüm, buraya 5 kilometre. Benim okulum sabah hastaneden çıktığı zaman 10 dakika içinde buraya gelebilir, okula devam edebiliyor. harcamaları demek. Yaz dönemi hava koşulları iyidir, belki ama kış döneminde yollarımız da kapanır. Bu gidişatların tamamıyla büyük bir sorundur. Okulunun kapanması demek, bizim kaldığımız dönemin okumaması anlamına geliyor" diye konuştu.

 

'OKUL KAPANIRSA ÇOCUĞU HİÇ OKUTMAYACAĞIM'

Osmanpaşa köyünden Mehmet Taşkın da "Şu anda burada 6 çocuk büyütüyorum, büyütüyorum. 3'ü şu anda okuyor. Hatta biri bu sene yeni yazılacak. Eğer okul kapanırsa çocuğu hiç okumayacağım. Çobanım, çocuğumu da çoban yetiştireceğim. Kalkıp da çocuğumu 33 kilometre göndermeye mecbur Dağ başında bir öğrenciye eğer ki öğretmen gidiyorsa, bu Osmanpaşa'ya da gelecek" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *