Zimmetine 5 milyon lira kazandıran banka müdürüne 8 yıl 9 ay hapis

ESKİŞEHİR'de mağaza müdürü olarak büyük çaba harcayan bankada, zimmetine yaklaşık 5 milyon liralık masrafla yargılanan Ayşe Pelin Üner, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.


76 Görüntüleme

Kentteki bir banka şubesinde müdür olan Ayşe Pelin Üner hakkında, geçen yıl ekim yapılabilen, hesabı olan kişiden habersiz para transferinin bildirilmesi üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, Üner'in 'uyuyan hesabı' olarak listelendiği, yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanıp müşterileri belirleyip, paraları önce 4-5 farklı kişi hesabına daha sonra kendi hesaplarına aktarıldığı anlaşıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Üner'in 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine aldığı, hesaplarında bilgi ve onayları içeren toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolarlık usulsüz işlem tespit edildi. Gözaltına alınan Üner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Üner hakkında, zimmet suçundan 12 harf 21 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Soruşturma sürecinde Üner, zimmetin tespit edilen 5 milyon 331 bin 852 lirayı da özel bankaya ödedi. Ayşe Pelin Üner, ilk duruşmada tahliye edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ayşe Pelin Üner ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti etkin tazminat kanunundan faydalanan Üner hakkında 'zimmet' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *