Sarraf İhsan Gülderdi: “Düşüşte olan altın, yaz aylarında tekrardan zirve rakamlarını görebilir”

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Düşüşler daima normaldir, altına yatırım yapacak bireylerin 10 günlük, 5 günlük süre zarflarında daima düşüşlerin ve yükselişlerin olacağını tahmin etmesi gerekir.


349 Görüntüleme

Altının yıl sonu hedeflerini şaşacağını zannetmiyoruz.  Altın, uzun vadede 2 ileri 1 geri hareket etmiştir, yaz aylarında zirve rakamlarının da üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatlar belki 2-3 aylık süre zarfında dolaşmaya devam edecektir ama hem dolar hem de altın tekrardan zirvelere çıkacağını ön görüyoruz” dedi.
Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf Gülderdi; Kazancılar Çarşısı’nda has altının 2 bin 450 liradan, çeyrek altının 4 bin 100 liradan, 22 ayar altının 2 bin 350 liradan, doların 32 lira 20 kuruştan  ve euronun da 34 lira 70 kuruştan işlem gördüğünü belirterek “Müşterilerden en çok altının daha ne kadar düşeceğine dair sorular alıyoruz. Bir birim, sürekli yukarı yönde hareket etmez, mutlaka düşüşler olacaktır çünkü altın sürekli yükselmeye devam etse gramının 5 bin, 6 bin lira bantlarında olduğunu konuşurduk. Düşüşler daima normaldir, altına yatırım yapacak bireylerin 10 günlük, 5 günlük süre zarflarında daima düşüşlerin ve yükselişlerin olacağını tahmin etmesi gerekir. Altının yıl sonu hedeflerini şaşacağını zannetmiyoruz. Altın, kısa vadede yatırım yapılabilecek bir araç değildir, yatırımın amacı da uzun vadede kâr etmektir. Müşteriler de ‘altın düşmeye devam ediyor, daha da düşecek’ şeklinde paniğe kapılarak satış yapmalarını tavsiye etmiyoruz. Altın, uzun vadede 2 ileri 1 geri hareket etmiştir, yaz aylarında zirve rakamlarının da üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatlar belki 2-3 aylık süre zarfında dolaşmaya devam edecektir ama hem dolar hem de altın tekrardan zirvelere çıkacağını ön görüyoruz” şeklinde konuştu.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
DOLAR: 32,20 TL
EURO: 34,70 TL
ÇEYREK ALTIN: 4100 TL
22 AYAR ALTIN: 2350 TL
HAS ALTIN: 2450 TL
ONS: 2320 USD.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *