Sarraf İhsan Gülderdi: “Çeyrek altındaki 300 liralık düşüş, alım fırsatı oluşturabilir”

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “4 bin 600 liraya kadar çıkan çeyrek altın, 300 lira kadar düşüşle düzeltme hareketi yaptı.


316 Görüntüleme

Bu rakamlar bir alım fırsatı oluşturabilir. TCMB’nin politika faizini 500 baz puan artırması halinde ekonomik dinamikler sarsılacaktır. Özellikle konut ve araç sektörünün fazla etkilenmesinin yanı sıra ekonomik bir durağanlık da oluşabilir. Vatandaşlarımızın bu zamanlarda döviz ve altın cinsinden borçlanmamalarını tavsiye ederiz çünkü 2-3 aylık vadede yükselişin devam edeceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz” dedi.
Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf Gülderdi; Kazancılar Çarşısı’nda has altının 2 bin 500 liradan, çeyrek altının 4 bin 300 liradan, 22 ayar altının 2 bin 480 liradan, doların 32 lira 50 kuruştan  ve euronun da 34 lira 40 kuruştan işlem gördüğünü belirterek “Hafta başında ONS fiyatında 20-25 dolarlık bir düşüş gözlemledik. 4 bin 600 liraya kadar çıkan çeyrek altın 300 lira kadar bir düşüşle düzeltme hareketi yaptı. Bu rakamlar bir alım fırsatı oluşturacaktır. Yine de yaz ve yıl sonu hedeflerine ulaşacağını tahmin ediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın da Perşembe günü alacağı kararla politika faizini 500 baz puan artıracağını göz önünde bulunduruyoruz. Alınacak faiz artışı kararı, ekonominin iç dinamiklerini sarsabilir. Özellikle konut ve araç sektörünün çok etkileneceğinin yanı sıra ekonomide bir durgunluk oluşabilir. Vatandaşların bu zamanlarda özellikle döviz ve altın cinsinden borçlanmamalarını tavsiye ediyoruz çünkü 2-3 aylık vadede fiyat artışlarının devam edeceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
DOLAR: 32,50 TL
EURO: 34,40 TL
ÇEYREK ALTIN: 4300 TL
22 AYAR ALTIN: 2480 TL
HAS ALTIN: 2500 TL
ONS: 2360 USD.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *