Rize'de 2 öğrencinin boğulmasında Kuran kursu hocası tutuklandı

Rize'de 2 öğrencinin boğulmasında Kuran kursu hocası tutuklandı


126 Görüntüleme

RİZE'nin Ardeşen ilçesinde serinlemek için girdikleri derede akıntıya kapılan Kuran kurslarında bulunanlardan Şifa Elğay (17) ve Muhammed Koç'un (17) hayatlarını kaybetti, kurtarılan Vefa E. (17) ) ile Yaşar G.'nin (18) tedavisi sürerken, polis tarafından ele geçirilen kurs hocası Abdülhamit Yıldırtan tutuklandı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında ilçeden geçen Fırtına Deresi'nde meydana geldi. İlçedeki, Tolunoğlu Dursun Efendi Bölgesi Yatılı Kuran Kursu'nda eğitim gören 6 öğrenci hocaları ile Fırtına Deresi'ne girdi. Suda sürüklenen 6 öğrenciden 2'si hocaların ve çevredekilerin yardımı ile çıkarılırken, 4 öğrenci gözden kayboldu. Öğrenciler için ihbar üzerine bölgede çok sayıda sağlık, AFAD, jandarma, AKUT ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Botlar ve dalgıçlarla yapılan aramada 2 öğrenci kurtarılırken, 2 öğrencinin cansız yayılmasıne ulaşıldı.

Olayla ilgili Pazar günü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma soruşturması kapsamında dereye giren bilgilerle birlikte Kuran kursu hocası Abdülhamit Yıldırtan polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki operasyonları tamamlanan Yıldırtan, 'Taksitle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebep olması' suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

'BİR EKSİKLİK VEYA ZAAF VARSA ÜSTÜNE GİDECEĞİZ'

Olayla ilgili görevli bir kişinin tutuklandığını söyleyen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Gençlerimiz akıntıya kapılıp ilerleyince bölgede bulunanlar, başlangıçtaki hocaları da olmak üzere kurtarmak için dereye atlıyorlar. Hoca da akıntıya kapılıp, boğulma tehlikesine maruz kalanlardan biri. Toplam şarja kapılan 6 kardeşimiz var. 2'si kendi imkanları ile sudan çıkıyor. Ekipler tarafından ayrılan 2 bölgedeki birinin durumu kritik, diğer gencinimizin yoluna devam ediyor. Olayda 2. gelişmemizi kaybettik. Onların da cenazeleri bugün ailelerine teslim ediliyor, memleketlerine uğurlanıyor. Ailelerine sabır diliyorum. Savcılık tarafından soruşturma soruşturması kapsamında bir görevli gözaltına alınmıştı. Konu çevrelica araştırılıyor. Burada bir eksilik veya zaaf varsa üstüne gideceğiz. Ama savcılığımızın başlattığı adli süreç süreçlerinin başında gelen görevli tutuklandı" dedi.

HAFIZLIK SİNAVİNA GİRMİŞLER

Serinlemek için girenleri derede akıntıya kapılan 4 öğrenciden Şifa Elğay ve Muhammed Koç'un hayatını kaybettiği, tedavi altına alınan Vefa E. ile Yaşar G.'nin bir gün önce eğitim gördüğü Kuran kursunda hafızlık sınavına girdikleri ve eve gitme hazırlığında olduğu belirtildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *