Oğlunu ayrılan, geldiği Hatay'da depremzede çocukların annesi oldu

HATAY'da 6 Şubat depremlerinden bu yana gönüllü olarak iyileşme, ekip arkadaşlarıyla 20 kütüphane kuran Ülkem Okuyor Derneği Başkanı Havva Aydanur Ertuğrul, bu süreçte 11 yaşındaki oğlu Eray'dan da ayrı kaldı. Depremzedede 13 faaliyetin sürdürülmesi için faaliyet yürüten Ertuğrul, "Oğlum çok fedakar bir şekilde 'Oradaki çocukların anneme ihtiyaçları var' diyerek bu süreci tolere etmeye çalışıyor" dedi.


108 Görüntüleme

Ülkem Okuyor Derneği Başkanı Havva Aydanur Ertuğrul ile ekip arkadaşları, 6 Şubat depremleri sonrasında Hatay'a gelip gönüllü oldu. O gün bu yana Hatay'da kalan Ertuğrul ve arkadaşları kentte 20 kütüphane kurdu. Kitapların depremzede geneline ulaşan Ertuğrul, bu süreçte 11. sınıf oğlu Eray'dan da ayrı kaldı.

'BİRÇOK KADIN ANNELİK İÇGÜDÜSÜ İLE HAREKET EDİYOR'

Aynı zamanda acil tıp teknisyeni olan Havva Aydanur Ertuğrul, "Depremin ilk kaçtın beri Hatay'dayım, sahadayım, Ülkem Okuyor Derneği'nin kurucu başkanıyım. Tüm depremden kitap temini ve Hatay'daki yardımların sağlanmasını sağlıyorum. Bunu bir kadın olarak yapıyorum. STK'larda kadınların, çok önemli.İşler yeri, fadınlar ve anneler sayesinde ilerliyor.Birçok kadın annelik yayınısü ile hareket ediyor;'Orada benim evladım dalabilir' diye düşünüyorlar.Çünkü kadınlar, bir şeyi yaparken evladına yapıyor gibi yapıyor.Bot projesi sırasında, Birçok kadının 'Çocuğuma yönelik bottan almak istiyorum, oradaki çocukluğunda var' diyerek hareket ettiğini gördüm. Bu toplumda güçlü kadınlara, güçlü ve fedakar annelere ve en önemlisi de okuyan kadınların ihtiyaçları var" dedi.

'OĞLUM ÇOK FEDAKAR'

Ertuğrul, "Bir kadınım ve Eray'ın annesiyim. 13 bölgedeki deprem bölgesindeyim ve evladımdan uzak kalıyorum, hasretle işlerini organize etmeye çalışıyor. Çünkü oradaki insanların çoğunluğunun annesi ve babası vefat etti. Oğlum çok fedakar bir şekilde 'Oradaki' çocukların anneme ihtiyaçlarını var' diyerek bu süreci tolere etmeye çalışıyor. detaylandırıyorum; onun annesi olduğunu, benim için gurur verdiğini" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *