Kurduğu anaokulu depremde yıkılınca yenisini açarak, 11 kadına istihdam sağladı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremde kurulan anaokulu yıkılan, 58 yakını ile çok sayıda öğrencisini kaybeden Gülçin Ergüder (37), Hatay'da yeni bir okulun açılması 11 kadına istihdam sağladı. Ergüder, "İnandığımız ki taşın yerinde elimizi koyduğumuzda, herkes iyileştirici bir güç olursa, bu şehir tekrar yeniden başlar" dedi.


137 Görüntüleme

Antakya'da 2 çocuk annesi Gülçin Ergüder'in oturduğu ev, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldı; 2017'de kurulan anaokulu da yıkıldı. Başta yengesi ile yeğeni olmak üzere 58 yakını ile çok sayıda öğrencisini kaybeden Ergüder, Ankara'ya gitti. Bir süre burada kaldıktan sonra Ergüder, tekrar memleketi Antakya'ya dönerek, yeni bir anaokulu açtı. Ergüder, yeni okul sayesinde 11 kadına da istihdam sağladı. Ayrıca hayatlarının verileriyle ilgili değişikliklerle ilgili isimler, yeni kurulan okul sınıflarına verildi.

'SINIFLARIMIZI ONLARA İTHAFEN DÖNÜŞTÜRDÜK'

Gülçin Ergüder, "6 Şubat depremi ile 2017 yılında kurmuş olduğumuz okul, ne yazık ki kaybettik. Çok güzel anılar, dostluklar, hikayeler oluşturulduk bir yaşandı, depremde öğrenciler ve öğretmenlerden ciddilerimiz oldu. Kadınların istihdamının yoğun olarak barındığı alanlar, anaokulları biliniyor. Her biri , ayrı bir hikaye ile burada. Depremde kaybettiğimiz öğretmenimiz, kızı, bu süreçte yeni açtığımız anaokulumuzda bize ilham verdi. Sınıflarımızı onlara ithafen dönüştürdük. Sınıflarımızı o güçle tamamlama bitirdi" dedi.

'ŞEHRİMİZİ BİRAKMADIK, BİRAKAMAYIZ'

Ergüder, "Kendi ailemden 58 kişiyi kaybettik. Bu süreçte bazılarının çözüle de ulaşamadık ama şehrimizi bırakmadık, bırakamayız. Hataylıyız, toprağımızı yedi insanz. İnandığımız ki taşındığımız elimizi koyduğumuzda, herkes iyileştirici bir güç, bu şehir tekrar yeniden başlar. Çünkü insanlarımız çok tekrar yeniden başlar. tek parça, çok daha değerli. Şu an 11 kişi istihdam ettiğimiz bu alanda, bu çemberin içinde bir noktaysak; ne mutlu ki biz buradayız" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *