MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol: “Yeni dönemde de başarılı hizmetlere imza atmak istiyoruz’

Makina Mühendisleri Odası Kayseri şubesi (MMO) 16. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Süleyman Varol, toplantıda yaptığı konuşmasında şubelerinin amacından ve vermiş oldukları hizmetlerden bahsetti.


1101 Görüntüleme

Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen toplantıya MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, oda başkanları ve üyeler katılım sağladı. Mevcut başkan Süleyman Varol, temel amaçlarının üyelerin mesleki birikiminin ilerlemesi olduğunun altını çizdi.
 

‘TEMEL AMACIMIZ, ÜYELERİMİZİN MESLEKİ ALANDA BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ ARTIRMAK’ 


Genel Kurulda yaptığı konuşmasında temel amaçlarının, üyelerinin mesleki alanda ilerlemesi oluşunu kaydeden Varol, toplantıda hedeflerinden bahseden mevcut başkan Süleyman Varol, “Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak temel amacımız, üyelerimizin mesleki alanda bilgi ve birikimlerini artırmak, fikir ve taleplerini hayata geçirmek, mühendislik faaliyetlerini, uluslararası standartlarda ve kalitede sürdürmeleri için, teknik ve hukuki alt yapının oluşturulmasında öncü olmaktır. Meslek odası olarak üstlendiğimiz misyon ve vizyonumuz doğrultusunda, birçok faaliyetleri geliştirerek yaptığımız çalışmaları daha da ileri seviyelere ulaştırmaktır. Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, meslektaşlarımızla birlikte, mesleğimizde öncü olarak, ülkemizin ve toplumumuzun tüm kesimlerine, en güzel hizmetleri vermeye çalıştık. Meslekte birlik ruhuyla, sorumluluklarımızı yerine getirme bilinci içerisinde, çalışmalar yaptık. Şubemiz, Kırşehir – Sivas – Nevşehir – Erzincan ve Yozgat temsilciliklerimiz dâhil sayısı 3200’ü aşan, her geçen gün genişleyen, her geçen gün yeni başarılara imza atan büyük bir ailedir. 



Bünyemize ait olan AKM merkezimiz de ‘’Asansörlerin Periyodik Kontrolleri’’ yapılmaktadır. Şu an itibariyle 41 ilçe ile protokolümüz vardır. Protokollerimizi genişletmek, daha fazla vatandaşımıza yardımcı olabilmek adına çalışmalarımız devam etmektedir. 

Yine aynı şekilde düzenli olarak devam ettiğimiz; Periyodik kontroller, Bilirkişilik Hizmetlerimiz, Baca uygunluk kontrollerimiz ve mesleki eğitimlerimiz bulunmaktadır. LPG, SMM, Doğalgaz, Yapı Denetim, Kadın Üye, Kamu-Üniversite gibi uzmanlık komisyonlarımızla birlikte, bu komisyonların aldıkları kararlar doğrultusunda üyelerimiz ve kamu yararına çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.


‘GEÇMİŞ YILLARDA OLDUĞU GİBİ 16. DÖNEMDE DE BAŞARILI HİZMETLERE İMZA ATMAK İSTİYORUZ’


İlerleyen dönemlerde yapmayı amaçladıkları çalışmalara değinen Varol, “Mühendislerin gelişen teknolojilere uyum sağlamaları için, mesleki eğitim aşamasının ilk adımı olan üniversite eğitimi sırasında, kazanılmış bilginin üzerine, meslek yaşamı süresince yeni bilgiler eklenmesi gerekmektedir. Bu bilinçle, şubemizdeki eğitim sistemine yenilik getirerek, 3 ay kadar sürecek olan ‘’Kariyer Ofisi’’ programı oluşturulmuştur. Mühendis arayan firmaların talep eğilimi ortaya çıkarılarak, üyelerimize çeşitli alanlarla ilgili mesleki eğitimleri ücretsiz olarak, şubemizde yüz yüze, temsilciliklerimizde ise online olarak verilmektedir. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda, özellikle yeni mezun ve iş arayan üyelerimizin, etkili bir özgeçmiş hazırlamasından başlayarak, her aşamasında yanında olup, istihdam sağlamasına yardımcı olmaktayız. Ekim 2022 yılında şubemiz tarafından yapılacak olan ‘’Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi’’ için de çalışmalarımız devam etmektedir.



Yaşadığımız pandemi nedeniyle yasaklardan dolayı, kısıtlı da olsa tüm oda faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalıştık. Son 4-5 aydır ise yoğun bir tempo ile üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda çeşitli organizasyonlar düzenledik. Bir araya gelmenin dahi bu kadar zor olduğu zamanlarda, 2 yıl gibi kısa süreye sığdırdığımız ve kamuoyunun takdirini kazanan bu çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Kıymetli meslektaşlarım hep birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi 16. Dönemde de başarılı hizmetlere imza atmak istiyoruz. Ülkemizin artarak devam eden problemlerine kendi ölçeğimizde ve sorumluluk alanımızda çözümler üretmek istiyoruz. Yüce Rabbimizin razı olacağı, iyi olan, doğru olan, güzel olan ne varsa onu yapmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bunları başarmak istiyoruz. Bugün olduğu gibi bundan sonra da, meslekte birlik anlayışıyla, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz, samimiyet içinde hareket ettiğimiz sürece, başaramayacağımız üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şunlar da hoşunuza gidebilir