Milletvekili Akar, “Esnaf ve emeklilere borcumuz baki, takvime yazdık ödeyeceğiz”

Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Ahilik Kutlamasında ‘Yılın Ahisi’ olarak hayırsever iş insanı Ali Başyazıcıoğlu seçilerek Şed kuşandı. Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Esnaf ve emeklilere borcumuz baki, takvime yazdık ödeyeceğiz” dedi.


237 Görüntüleme

 

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) Ahilik Kutlamaları gerçekleştirildi. Düzenlenen programda ‘Yılın Ahisi’ seçilen hayırsever iş insanı Ali Başyazıcıoğlu’na AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar tarafından Şed kuşatıldı. Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Esnaf Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, İş İnsanı Ali Başyazıcıoğlu ve ailesi katıldı.
‘ESNAF VE EMEKLİLERE BORCUMUZ BAKİ, TAKVİME YAZDIK ÖDEYECEĞİZ’
Törende konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Esnaf ve emeklilere borcumuz baki, takvime yazdık ödeyeceğiz. Ahilik kurumu gerçekten hem manevi, hem ticari her alanda çok değerlidir. Bu değeri yaşatmak lazım, uyum sağlamak lazım. Bazı değerler vardır, bunları mutlaka taşımamız lazım hayatımıza itibatlandırmak lazım. Aksi halde maziyi unutmak ne kadar vahim bir durumsa milletler için de tarihini unutmak o kadar vahim bir durumdur. Kayseri odalarımız, esnafımızın, esnaf birliğimizin, derneklerimizin gerçekten örnek çalışmaları var. Her hafta, her ay çok ciddi yenilikler yapılıyor, çok ciddi faaliyetler gösteriliyor. Belediye başkanımız, valimiz ve diğer ilçe başkanlarımız, üniversitelerimiz bu konuda Kayserimiz ve ülkemizin gelişmesi için önemli destek sağlıyorlar. Bir kez daha Kayseri'mizin gelişmesinde emeği geçen bütün belediye başkanlarımızı, mahalle ilçe bakanlarımıza, milletvekillerimize bu odalarımıza da görev yapan bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sayın Ali Başyazıcıoğlu’nu tebrik ediyorum. Ödülünü, hatta kutlamasını, canı gönülden paylaşıyorum. Kendilerine sağlık, sıhhat diliyorum. Ailesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kayseri'nin Ahilik kültürüne bütün kurumlarıyla sahip çıktığını belirten Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, “Kayseri'miz Ahilik kültürüne bütün kurumlarıyla sahip çıkıyor. Hafta başından itibaren kutlamalarımız devam ediyor. Odalarımız, esnafımız, şehrimiz, büyükleri, ahilik kültürünü önemsiyor, değer veriyorlar. Günümüzde ahilik prensiplerinin kıymetini daha çok önemsiyor, gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bütün kurumlarımız gibi Ticaret Odamızda Ahilik kültürünü önemsiyor. Kayseri Ticaret Odası 100 yılı aşkın bir süredir şehrimizin ticaret erbabının derdiyle dertlenen sorunlarına çözüm bulmak için çalışıp emek veren önemli kurumlardan biridir. Odanın ticaret şehri Kayseri'nin önde gelen iş insanlarından Sayın Ali Başyazıcıoğlu’nu ahi olarak seçti, isabetli bir seçim oldu. Sayın Başyazıcıoğlu’nun yılın ahisi seçilmesinden memnun olduk çünkü şehrin değerlerinden, şehre değer katmış isimlerden, önemli markaları kazandıran şehrin ekonomisine, istihdamına katkı sunan insanlarımızdan biridir. Farklı sektörlerde gösterdiği faaliyetlerde Kayseri'nin ekonomisinin canlılığı önemli rol oynayan isimlerdendir. Ailesiyle, yaşamıyla Kayseri'nin bilinirliğindeki katkılarıyla Sayın Ali Başyazıcıoğlu övgüye ve teşekküre layıktır. Şehrimize olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘AHİ EVRAN'IN PRENSİPLERİNE, ÖZELLİKLE GENÇLERİN İHTİYACI VAR’
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Alan ise, “Değerli Yılın ahisini o kadar güzel tespit etmiş ki ticaret odamız, tebrik ediyorum. Ali Bey'le yıllarca komşuluk ettik, yıllardır da görüşmezdik. Görüşünce ayrı bir memnuniyetim oldu karşılıklı. Ticaret Odasına özel teşekkür ediyorum; ahiliği ortaklaşa yapıyoruz. Değerli valimizin başkanlığında ve görevlendirdiği vali yardımcımızın başkanlığında ama diğer masrafları da ticari odası, esnaf odaları birliği, esnaf kefalet odası, ticaret borsası, dolayısıyla da masrafların ahi pilavı ticaret borsamız, ahi helvası; ticaret odamız, yine diğer masrafların ağırlıklı şekilde esnaf kefalet ve esnaf odaları birliği başkanı ile karşılıyoruz. Ahilik 1990, 1991 yılından beri devlet kapsamında kutlanıyor. Sadece meslek teşekkülleri kutlamıyor; Türkiye genelinde kutlanıyor. 2001 yılında da Cumhurbaşkanımız ahilik yılı ilan etti. Özellikle kutlamalarını devlet nezdinde yapılıyor. Ama Kayseri'mizde başta sayın valime teşekkür ediyorum; daha iyi olması için bizleri teşvik etti. İnşallah seneye daha görkemli olacak. Ama biz Ahi Evran'ı konuşmakla kutlamakla geri getiremiyoruz. Ama Ahi Evran'ın prensiplerine, özellikle gençlerin ihtiyacı var Eline, beline, diline sahip ol diyor. Eline sahip ol, ölçüde, tartıda hata yapma. Diline sahip ol, yalan söyleme, gıybet etme. Beline sahip ol başkasının namusuna kem gözle bakma” diye konuştu.
‘AHİLİK; AHLAK TİMSALİDİR’
Ahiliğin bir ahlak timsali olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da şunları söyledi: “2021 yılından itibaren ahilik kutlamalarında kurumlar yılın ahilerini kendilerini seçerek ayrı ayrı törenler yapmaya başladı. Biz de ilk olarak kıymetli büyüğümüz ve aynı zamanda Yüksek İstişare Kurulu üyemiz olan Sayın Mustafa Nevzat Özhamurkar’ı seçmiştik. Geçen yılda yine şehrimizin önde gelen iş insanlarından değerli büyüğümüz, hayırsever abimiz Bekir Özbıyık odamızda yılın ahisi oldu. Bu yıl da KTO yönetim kurulu olarak ahi özelliklerini fazlasıyla kendinde barındıran neredeyse 70 yıldır şehrimize, gelişimine vizyonel bakış açısına, istihdamına, ekonomisine ve eğitimine, aile şirketi olarak büyük katkılar sağlayan değerli iş insanı hayırsever Sayın Ali Başyazıcıoğlu’nu seçtik. Ahilik; ahlak timsalidir. Her bireyde ahiliğin prensiplerini şiar edinerek yaşamalı ve yaşatmalıdır. Ahi dedikodu yapmayan, fitneden uzak duran, ne komşusu ne aynı sektördeki meslektaşını ne de herhangi birinin açığını, eksiğini aramayan kişidir. Ortaokul yıllarında başladığım iş hayatı halen sürdüren Ali Bey çalışmak insanı genç ve dinç tutar ilkesiyle şehrimize büyük katkılar sunmuştur. Başında olmadığın iş, senin işin değildir. Ben Çalışırken hiç yorulduğumu hatırlamıyorum diyerek kontrol mekanizmasında sürekli çalıştırdığına birebir şahit olduğum Ali Başyazıcıoğlu’yla ilgili iş yaptığı çoğu arkadaşımız, iş insanları yapılan işte Ali Başyazıcıoğlu varsa senet ya da çeke gerek yoktur. Çünkü ondan alınan söz senettir. Gıda, tekstil, inşaat, turizm, perakende ve tarıma kadar birçok alanda faaliyet gösteren Sayın Başyazıcıoğlu şehrimize de ilk beş yıldızlı oteli açarak bu alanda da ilklere imza atan gerçek bir ticaret duayenidir. Yatırım odaklı yaklaşımı ile hizmet verdiği sektörlerde katma değer katarak şehrimize verdiği hizmetleri halen sürdürmektedir. İsminin Anadolu'nun en etkin 50 iş insanı araştırmalarına dahil olmak da bir göstergesidir.”
 
 
 
 
 
 
 
 
Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *