KARVA PEK ÇOK SEKTÖR İÇİN ÜRETİM YAPIYOR

Bayram Karaman'la hem kendisi hem Karva hakkında röportaj yapıldı.


450 Görüntüleme

Kendinizden bahsedebilir misiniz?

Bayram KARAMAN, 1976 yılında Çorum’da doğdum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Eğitim hayatım, yükseköğretim dönemine kadar Çorum’da geçti. Erciyes Ünv. Makine Mühendisliği ve Erciyes Ünv. Fen Bilimleri Enstitüsü Polimer Malzemeler üzerine Yüksek Lisans yaptım.

Profesyonel iş hayatına 1996 yılında başladım. Beyaz Eşya, Soğutucu ve Plastik Mamulleri Üretim Sektöründe 18 yıl üretimin içinde kalarak, mühendis, yönetici ve üst düzey yöneticilik yaptım.2014 Yılında Karva Plastik & Termoform’u kurdum.

Firmanız ve faaliyet alanına ilişkin bilgi verir misiniz?

Karva Plastik & Termoform olarak Plastik Termoform işletmesiyle 2014 yılında çıktığımız yolculuğa, 2015 yılında Endüstriyel Plastik Levha üretimini de ekleyerek devam ettik.

Hızlı ve kontrollü bir büyüme ile devam eden yolculuğumuz bugün Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 17.000m2 alanda Modern ve Teknolojik Tesislerimizde yıllık 20.000 TON Plastik Levha Üretim ve 5.000 TON Plastik Levha Şekillendirme Kapasitesi ile sektörün en hızlı büyüyen işletmelerinden biri haline geldik.

Firmanızın organizasyon yapısı hakkında bilgi verir misiniz?

150çalışanı, geniş teknolojik makine parkuruyla 3 vardiya sistemiyle çalışmaktadır. Öğrenme, gelişim ve süreklilik ana mottomuzdur. 8 yıl gibi kısa sayılabilecek sürede kurumsal gelişim sürecini tamamlayıp, geniş mühendis kadrosuyla hizmet vermektedir. Yatay yapılanma ile Yönetim Organizasyonunu; Üretim, Planlama, Kalite, Arge, Üretim Planlama, Dış Ticaret, Finans, Pazarlama ve İnsan Kaynakları ile bağlamından ayırarak norm kadrolaşmasını tamamlamıştır.

Hizmet verdiğiniz sektörler nelerdir?

Türkiye’de yaptığımız iş itibariyle geniş sektör yayılımı en büyük avantajımızdır. Bu anlamda; Beyaz Eşya, Soğutma, Banyo-Küvet, Mobilya, Reklam, Otomotiv, Çocuk Mobilyası, İnşaat, Seyahat ve Medikal sektörleridir. Tüm bu sektörlere endüstriyel plastik levha yanında, katma değer katarak, termoform şekillendirmeyle mamul veya yarı mamul haline getirerek ürün tedariki yapılmaktadır.

İhracat oranlarınızdan ve hangi bölgelere ihracat yaptığınızdan söz eder misiniz?

Toplam üretiminin %30’a yakın kısmını 30 ülkeye direk ihraç etmektedir. Ağrılıklı olarak Avrupa, Asya ve Amerika ülkelerine ihracat yapmaktayız. Global çaplı beyaz eşya ve mobilya üreticilerinin işbirlikçilerine yan sanayi olarak da hizmet vererek ülke ihracatına katkı sunmaktayız.

Karva’yı rakiplerinizden ayıran temel farklar nelerdir?

Üretim sanayinde çok geniş bir yelpazeye hitap ettiğinden, ürettiği ekstrüzyon plastik levhalarda kullanım yeri ve amacına uygun olarak UV (Ultraviyole), flame retarder (alev geciktirici), anti bakteriyel, anti-scratch (çizilme koruyucu) katkılar kullanarak, müşteri talebi doğrultusunda daha da özellikli hale getirmektedir.

Müşterilerimizin ve nihayetinde işbirlikçilerimizin olası yaşayacağı kalite sorununun önüne geçmek için projenin en başından titizlikle hareket etmekteyiz. Bu nedenledir ki toplam kalite yönetimi ve süreklilik vazgeçilmezimizdir. Sipariş aşamasından, planlama, üretim, satış sonrası hizmet ve saha teknik destek ekiplerimizle bir bütün olarak uygulamalara önem vermekteyiz. Üretim için kullandığımız hammaddelerin tamamını dünya çapında tanınmış ilk üreticilerden tedarik etmekteyiz.

2022 yılını Yatırım ve Ar-Ge açısından nasıl geçirdiniz?

2022 yılı yatırım açısından oldukça verimli geçti. Sektöre olan güvenimizin sonucu olarak;

  • Yıllık 5.000 TON kapasiteli PMMA (Akrilik) ve PC yeni üretim hattımızla levha hattı sayımızı üçe çıkardık.
  • 1.4MW Yenilenebilir Çatı Güneş Enerjisi Sisteminin kurulumu tamamlanmıştır.
  • Kalıphane ve Ar-Ge kurulumu ile müşterilerimize daha hızlı ve daha esnek çözümler sunmaya başladık.

2023 yılı Büyüme Planınızı öğrenebilir miyiz?

2023 yılında da bir önceki yılda olduğu gibi yatırımlarımız devam edecek.

  • Türkiye’de onaylı akredite edilmiş test laboratuarı kurulumu projesi
  • Melt Blowing tesisiyle de ürün gamımızı artırılacak
  • 2-3 MW Ek ilave Yenilenebilir Enerji kurulumu
  • Yüksek teknolojiye sahip makine parkuru yatırımları yapılacak.​​​​​​​

Bu yıl için öngörüleriniz ve gördüğünüz risk unsurları nelerdir?

2022 de tüm dünyada yaşanan Hammadde fiyatlarındaki global artış, navlun fiyatlarının özellikle Rusya-Ukrayna savaşıyla zirveye çıkması, enerji fiyatlarının tırmanışının etkilerinin bu yıl da devam edebileceğini düşünmekteyim. Buna karşılık her kriz bir fırsattır felsefesiyle, bu durumu fırsata çevirip katma değerli üretime yönelerek Amerika ve Avrupa ülkelerine ihracat oranımızı ve ihracattaki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.

Sanayi 4.0’ın Türkiye’ye etkilerini nasıl görüyorsunuz? Dijitalleşmeye ilişkin çalışmalarınız var mı?

Günümüzde teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerlemekte ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası durumundadır. Teknolojiden uzak olmak dünyadan, iletişimden, ticaretten kısacası hayattan kopuk olmak demektir. Tüm dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip kendimizi en doğru noktada entegre etmek için planlar yapıp bunları da sürekli güncelliyoruz. 5 yıl içerisinde bu konudaki yatırımlarımızı tamamlamış olmayı hedefliyoruz.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *