İstanbul - Eminönü'nde bayram öncesinde beklenen dağılım oluşmadı

İstanbul - Eminönü'nde bayram öncesinde beklenen dağılım oluşmadı


111 Görüntüleme

İSTANBUL'da, bayram alışverişinin merkezi olarak bilinen Eminönü'nde bu yıl beklenen dağılım oluşmadı. Beklediği iptal edilmeyen esnaf, aşırı sıcaklar nedeniyle müşterinin gelmediğini söylerken kadınların ise pahalılıktan şikayetçi oldu.

Her yıl bayramlardan önce gerçekleşen bayram alışverişi için tercih edilen ve yoğun kalabalıklardan oluşan Eminönü'nde bu yıl beklenen dağılımlardan oluşuyordu. Gün içerisinde gelen satışların çoğunluğunun turistte görüldüğü Mısır çarşısı ve alışveriş dükkanlarında, bayram öncesi hareketlilik görüldü. Hissedilen sıcaklığın 35-36 derecelere ulaştığı İstanbul'da esnaf, sıcakların atmosferinde müşteri gelmediğini söylerken az sayıda bulunanların, pahalılıktan dolayı alışveriş yapamadıklarını ifade etti.

"ŞU ANDA BAYRAM HEYECANI, YOĞUNLUĞU YOK"

Eminönü'nde uygulanan sıcaklardan dolayı oluşmadığını söyleyen tatlıcı Yasin Kandemir, "Bayrama 3 gün kaldı şu anda hiç kimse yok, herkes evde. Eski bayramları göremiyoruz biz artık. Eskiden buralar bu aktif ana baba günü kalıyor, şu anda boş" diye konuştu.

Eminönü'nde kuruyemişçi mağazası olan Muhittin Tan ise "Bayram heyecanı, yoğunluk yok. Sakin geçiyor, artık sıcaklardan mı havadan mı bildiğimiz insanlar yok, çıkmıyorlar. Bu bayram kimse yok. Biz de istiyoruz, acaba neden yok diye. Millet sıcaktan mı gelmiyor Aksi takdirde olanaklar mı elvermiyor, sadece bekliyoruz. Bundan sonra dağılım olmaz, 10 günde bir araya geliyordu. Bir heyecan vardı, kalabalıklaşıyordu, bu bayram yok" kullanıldı.

"ESKİDEN GELİP DÜNYANIN MALİNİ ALİYORDUK"

Bayramda evde gelecek misafirleri için alışverişe çıkmakta olduğunu söyleyen Tülin Şehit, "Alışverişe geldim. Alışveriş yaptım ama her şey çok pahalı. Bayram boyunca mecburen alınıyor. Hava çok sıcak, kalabalık, ondan olmayabilir. Bir de pahalılıktan dolayı da olabilir" dedi. Yakup Pekmez, "Her şeyi almak istiyorum ama çok pahalı, alamıyoruz. Şeker parasız, kuruyemiş çok pahalı, biz emekliyiz onu alamayız. Eskiden buradan gelip dünyanın malını alıyorduk. İnsanların eskisi gibi gücü yetmiyor"ifadelerini kullandı.

 

"İNSAN TRAFİĞİ OLURDU GEÇEMEZDİK AMA BUGÜN BOMBOŞ"

Nurcan Derice, "Günlük ihtiyaçlarımızı almaya geldim. Bayram tatlımı kendim yapıyorum, Fiyatlar uçmuş. Eskiden burada yürüyemezdiniz. 3-4 senedir kalabalık olmuyor, rahat rahat gezebiliyorsunuz" diye konuştu. Bayram için şeker ve lokum almaya geldiğini söyleyen Orhan Çuhadar ise, "Kahvaltılık, şeker ve lokum aldık ama biraz zorlandık. Ben bu sene hayret ettim, burada insan sağlandı geçemezdik ama bugün bomboş. başlama gücü düştü heralde" kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *