İngiltere'de bıçaklı saldırı sonrasında başlayan protestoların ülkesi geneline yayılıyor

İngiltere'de bıçaklı saldırı sonrasında başlayan protestoların ülkesi geneline yayılıyor


64 Görüntüleme

İngiltere'nin Soutport'ta üç kız çocuğunun bıçaklanmasının ardından bir camiye saldırılmasıyla başlayan protestolar ülke çapında yaygınlaşmaya başladı.

İngiltere'nin Southport kasabasında pazartesi günü düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kızın hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde protestolar düzenlendi. Protestoların saldırganın Müslüman olduğu söylentisi ile bölgedeki camiye saldırılmasıyla kurumsal olarak aktarıldığını, 100'den fazla kişinin alındığını duyurmuştu. İngiltere mahkemelerinde 18 yaşındaki kişinin kimliğinin açıklanmazken sosyal medyadaki spekülasyonlar ve ülke çapındaki protestolar nedeniyle 17 yaşındaki kişinin şüphelinin Axel Rudakubana olduğu belirtildi. Rudakubana'nın altı yaşındaki Bebe King, yedi yaşındaki Elsie Dot Stancombe ve dokuz yaşındaki Alice Dasilva Aguiar'ı öldürüldüğü suçlandı. Northumbria polisi açıklamasında, Sunderland'in dün düzenlenen protestolarda 3 polisin yaralandığı, 8 kişinin ise alınıp alındıkları yer verdiği belirtildi.

Protestoların ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden polis, “Akşam, bu memurlar boyunca ağır ve sürekli şiddet seviyeleriyle karşı karşıya kalacaklar ki bu tamamen kınanacak bir durum. Meydana gelen düzensizlik, şiddet ve enfeksiyonun kesinlikle hoş görülmeyeceğini açıkça belirtmek istiyoruz” dedi. . İçişleri Bakanı Yvette Cooper, "Polislere saldıran ve sokaklarımızda bulundurulan kayıtlılar, uyguladıkları paralar ve kabadayılığın bedelini karşılayanlar" tazminatlarını kullandı.

BAŞBAKANLIK KONUTU PEMBE IŞIKLARLA AYDINLATILDI

Bıçaklı saldırı sonrasında ölen ve yaralanan kişiler anmak için İngiltere Başbakanlık konutu Downing Caddesi 10 numara, pembe ışıklarla aydınlatıldı. Açıklamada, “Southport ile dayanışma içindeyiz. Downing Caddesi, bu haftanın başlarında meydana gelen trajik olaylardan etkilenen herkese saygı ve dayanışma göstergesi olarak pembe ışıklarla aydınlanıyor” denildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *