Hayvan barınağının yıkılmasına tepki

Hayvan barınağının yıkılmasına tepki


65 Görüntüleme

ANKARA'da belediyeye ait hayvan barınağı yıkıldı. Barınakta bulanan köpeklerin büyük bölümü başka bir barınağına taşınırken, bazıları uzun süredir yaşadıkları alanlarda ağaçların çoğunun kendilerine yuva yaptı. Hayvanlarda durum tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Gölbaşı ilçesindeki hayvan barınağı, iddiaya göre bölgede başka bir proje başarısız olursa yıkıldı. Barınakta bulanan köpeklerin büyük bölümü Ankara Büyükşehir Belediye'nin başka bir barınağına taşındı. Ancak bazı öyküler uzun yaşadıkları bölgelerde ağaçların çoğunun kendilerine yuva yaptı. Bölgede bulunan bazı ağaçlarda devlet ormanı vasfında kesildi. Belediyelerin barınak oluşumunu sağlayan sokak köpeklerine ilişkin düzenlemenin yasalaştığı bir dönemde hayvan barınağının yıkılmasına hayvanlara şiddetli tepki gösterildi.

Tenay Yücel, "Burası 26 sene öncesine kadar bir vakfa aitti. Daha sonra Gölbaşı Belediyesi'ne devredildi. Gölbaşı Belediyesi'nden Ankara'da çok fazla sayıda canımız olduğu için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Büyükşehir, yerel canları başka bir barınağa. Ancak yakalanamayanlar ve yaşlılar burada kaldılar, burada ne yapılacağı söylenmiyor da" dedi.

Serap Ertekin, hayvanlarla ilgili yeni yaşamı hatırlatarak, "'Hayvanları toplayıp barınaklara koyun' diyorlar. Elimizde hazır bir barınak var zaten. O zaman yaratılmaya hazır bu barınak varken neden biz bunu yok etmeye çalışıyoruz, bu hayvanlar zaten ortada kalıyor? Bu ev hayvanları zaten var. Biz bunun için çalışıyoruz. Belediyeye gitmemizin amacını ve bölgedeki ağaçların kesilmeyeceğini, hayvanların kalabileceğini söylediler; Ertekin, hayvan barınağının yıkıldığı alana park edilebileceğini de iddia etti.

Yıkımı gerçekleştirilen Gölbaşı Belediyesi'nden yapılan incelemede bölgede kaçak yapılaşma ve tahlillerle ilgili sorun ve şikayetlerin geldiği, bunun üzerine temizlik çalışması yapıldığı belirtildi

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *