Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İzmir'e geçmiş telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İzmir'e geçmiş telefon


84 Görüntüleme

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ortaya çıkan orman olayından etkilenendenla telefonda konuştuğunuzdan, geçmişte olup olmadığınızı iletti.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında ortaya çıkan yangınlar, rüzgarın da depolandığı geniş bir alanda serbest kalıyor. Yangındaki yerleşim yerleri de etkilendi. 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri tahliye edildi. 3 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangın, yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili oldu. Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesine yayılan orman yangını nedeniyle kentte birçok noktada duman altında kaldı. Yangın önceki gün saat 12.30 sıralarında kontrol olarak alındı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yangında zarar gören ev ve iş yerlerinde incelemede bulundu. Sancaklı Mahallesi'nde popüler olandan zarar gören kadınlarla buluşarak ayrılanları dinleyen Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretleri hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefondan hitap ettiği kişilere geçmişte yaşadıklarını iletti.

Evleri yanan halkına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa zamanda bakımla ilgili gerekli adımları atacak ve bir an önce yeni evlerine, yeni konutlarına tüm kardeşlerimize kavuşacağız. Bu konuda ilgili kardeş çabaları sürdürüyorlar" dedi.

Yangından zarar görenlerden 80 yaşındaki Süleyman Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek kendisini mahallelerine davet etti.

'BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİZ'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afetlerin yaşadığı tüm istatistikler devlet millet el yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Sancaklı köyünde de psikososyal destek uzmanları, Kızılay ve gönüllüler sahasında." diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *