Bakan Memişoğlu: Faz-1 çalışması yapacak herkesin arkasında duracağız

Bakan Memişoğlu: Faz-1 çalışması yapacak herkesin arkasında duracağız


95 Görüntüleme

SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, "Faz-1 çalışması yapacak herkesin arkasında duracağız. 'Ben yeni bir şey söyleyeceğim, yeni bir şey üreteceğim' diyen herkesin arkasında TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) üzerinden ekosistem oluşturup, duracağız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) 'Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı. Bakan Memişoğlu, sağlıkla ilgili hizmetleri, dünyaya örnek olacak şekilde yönetip geliştirdiklerini belirterek, "Türkiye'ye artık sadece sağlık hizmetini iyi sunmak yetmez. Bu kadar iyi sağlık çalışanlarıyla, bu kadar iyi bir altyapıyla, bu kadar özverili insan gücüyle artık sadece dünyanın en iyi ve en ulaşılabilir sağlık hizmetini sunmak bize yetmez. Biz artık dünyada sağlık sektöründe ana oyuncu olmak zorundayız. Ana oyuncu olacaksak da sağlığın bilgisini üretmek, sağlığın teknolojisini üretmek, sağlıkla ilgili yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız" ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR UFUK AÇMAK DURUMUNDAYIZ'

Bakan Memişoğlu, sağlık sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olabileceği inancıyla çalıştıklarını işaret ederek, "Bizim için en büyük hedeflerden bir tanesi Türkiye'de sağlıkla ilgili çok büyük bir gelişim süreci yaşanmışken, bunu dünya çapında yaşanır hale getirmek. Dünyada özellikle gelecekte biyoloji ve sağlıkla ilgili büyük bir değişimin olacağını öngörülüyor. O zaman biz bugün sağlıkla ilgili sizlerin heyecanıyla ve desteğiyle yeni bir ufuk açmak durumundayız. Bu ufuk sadece hizmette değil; teknoloji üretmek, cihazlarını üretmek veya dünyadaki büyük üreticilerle beraber Türkiye'de ortaklık yapmak. Türkiye'nin sadece sağlık cihazının pazarlanacağı yer değil, onun üretileceği ya da ortak olunacağı yer olması için hep beraber çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *