MASKELİ BALO


1503 Görüntüleme

İnsansız kaldık insana hasret.İnsana denk gelesin sözünü ne çok arar olduk. Günümüzde olmamışlığın reklamı çok yapılır oldu. Herkes birbirini içesine seviyor ya. Yalan riya kol geziyor. Çıkarların sevgisizlikten donmuş kalplerin durağı oldu dünya. Arkamızı döndüğümüzde acaba nasıl bir hançer saplanacak diye kollar olduk her yanımızı. Huzurun yalnız Allah katında sadece onun gözünde onu memnun etmekten geçtiğini anlıyoruz. O olmayınca sohbetler buruk. O olmayınca sancılı her yanımız..

Seneler uzun yolculukları bırakıyor ardında. Ne çok yol almışız. yüreğimizde bir arpa boyu yol alamamışız. Karşılığını bulmuyorsa attığınız her adım geri çekilmekte, durup etrafınızda olup bitenleri izlemenizde fayda var. İyi niyet fedakarlığı yaparak iyi niyet kurbanı olmakta varmış yaşamda..

İnsan önce kendine iyi olmalı. Karşı taraftan beklenti içinde olmadığı zaman en mutlu insandır çünkü. Dönüp dolaşıp kendi yalnızlık limanına sığınmalı. Verici tek taraf olduğu zaman bir süre sonra çevresine karşı da mesafeli davranmaya başlar. İnsanlar istediklerini alamadıkça onlara çok boyun eğmediğiniz müddetçe ne kadar değişti sözleri çıkmaya başlar ağızlardan. Sorunu sürekli kendinizde arayıp sürekli eleştirel yaklaşmanız doğru değil. Biraz kişiler kendine dönüp ben nerde hata yapıyorum. Karşımdaki insana haksızlık yapıyor muyum eleştirisini birazda kendilerine yönlendirmeliler. İyi niyet her zaman suistimal ediliyor düşüncesi bizim iyi niyetimizi de sorgulamamıza mı neden oluyor?

 Kişilerin kötü niyeti iyi niyetle vurulmalı . Ucuz pazarlıkların, muş gibi görünmelerin sahte kişilikler oluşturduğunun kimse farkında değil. O anı kurtarayım modunda insanlar. Emek minnet vefa duygusu hak getire. Çıkar dengesinde terazileri ne kadar aksıyorsa size karşı tavırlar kişilikleri de o denli değişiyor. Arkanızdan iş çevirip sizin hiçbir zaman başarılı olmanızı bazı konularda ön ayak olmanızı istemiyorlar. Çok etkili bir söz var ‘’ışığına güvenen başkasının parlamasından korkmaz ‘’ diye. Işığınızı söndürmelerine enerjinizi aşağı çekmelerine asla müsaade etmeyin. Ruhunuzu tanıyan size gerçekten iyi hissettiren yüzünüzü tüm gerekçeleriyle güldüren insanlara ihtiyacımız var. Kendimiz olmanın kendimiz kalmanın farkındalığında değerlerimize sahip çıkarak yaşam çizgimizi daha yaşanılır hale getirmek bizim elimizde. Unutmayalım ki insanın iyi niyetli olması onun saf ya da aptal yapmaz.

‘’İyi insan, aklından hiç kötülük geçirmeyen saf insan değildir.Her kötülüğün farkında olup,iyiliğini tercih edendir.’’Erich Fromm.

Yazar

Ayşe Coşkun Algün

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *