Kayseri'de Siyaset ve Seçim Portresi


372 Görüntüleme

Siyasi Partilerde aday listeleri yarın 17:00 itibari ile açıklanıyor. MHP’de aday listeleri erken açıklandı. Genç ve dinamik bir liste sahaya indi ve iddialı bir şekilde cadde sokak gezerek el sıkıyor. Doğru bir strateji ve halka dokunuyor. 
İsmail Özdemir ismi MHP’de 1. sıra olarak sürpriz oldu. Baki Ersoy liste başı beklenirken, 2. sırada kendisine yer buldu. Eski kadın kolları başkanı ve MKYK üyesi Serap Şule Kalın 3. sıradan Meclis’e girmeye çalışacak. 
MHP’de diğer bir sürpriz ise, Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz listede yer alamadılar. Her iki isim de daha önceki seçimlerde MHP’den 4 ay vekillik koltuğuna oturan isimlerdi. Hasan Ali Kilci,  eski il başkanı Mete Eke gibi listede kendisine yer bulamayarak hayal kırıklığına uğrayan isim oldu. 
AK Parti’de ilan edilecek aday listesi merak konusu tabi. 
Beklentimiz yeni ve doğru isimlerin listede yer bulmaları. Çıkartılacak aday listesi, Kayseri’den seçimde çıkacak milletvekili sayısını belirleyecek. Milleti Meclis’te temsil edecek liste umarız ehil isimlerden oluşur.
Saadet Partisi’nde Mahmut Arıkan Meclis’e girebilmek için ter dökecek. Mahmut Arıkan düzgün ve halkta karşılığı olan isim. Saadet Partisi’nin karşı ittifakta yer almış olması Arıkan’ın işinin kolay olmayacağını gösteriyor. Saadet, Cumhur İttifakı’nda yer almış olsaydı Mahmut Arıkan Kayseri’den kesin Meclis’te olacak isimdi diyebiliriz. Zira Arıkan Meclis’te olmayı hak eden önemli bir siyasetçi. 
CHP’de her seçimde olduğu gibi 1 ismi Meclis’e gönderecek. 2 isim CHP’de olmaz. 
İP, Dursun Ataş’ı Meclis’e göndermek isteyecek ancak Kayseri’de İP’in şu anda karşılığı gözükmüyor. 3 dönem MHP’den 1. sıradan milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu’nun kurduğu Partiden aday olamaması ilginç ve düşündürücü. 
Halaçoğlu’nun adayım diyerek Kayseri’de karşılığının olmadığını görmeyi isterdim. Sanırım bu cesareti kendisinde bulamadı. Dursun Ataş MHP’de karşılığı her seçimde Belediye Başkanı olarak bulunan ancak İP’e geçtiği için hayal kırıklığı yaşayacağına inandığım bir siyasetçi. 
MHP yine sürpriz yapıp, 3 ismi Meclis’e taşıyabilir, bunu da AK Parti’nin açıklayacağı liste belirleyecek. AK Parti ve MHP’de il başkanları aday oldukları için yerlerine geçen 2 yeni isimle seçim çalışmalarını yürütecek. Serkan Tok ve Fatih Hasyüncü her ikisi de teşkilatlarından gelen ve başarıları merak edilen isimler olacak. 
Dolayısı ile, tahminim 6-3-1 gibi bir sonuç çıkacak gibi. 
Kayseri için hayırlı ne ise o olsun diyerek, milli düşüncenin ve doğru isimlerin ülkeyi temsil etmesini temenni ediyoruz.
 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *