Gül Kokulu Naatlar


5600 Görüntüleme

   Geçtiğimiz pazar günü Talas belediyesinin düzenlenmiş olduğu “Gül Kokulu Naatlar” programını tüm halkımızla izlemeye nail olduk. Talas Belediyesi Mustafa Yalçın başkanımıza çok teşekkür ederiz.

      Talas'ta gayrimüslim bir ailede dünyaya gelmiş babası iplik tüccarı bir ailenin oğlu Yaman Dede okul yıllarında öğretmenin tahtaya yazdığı ilahi aşkı ile içine bir aşk düşüp bu aşk ile yanıp kavrulmuş. Peygamber efendimiz sav olan aşkı, Sevgiler sevgilisine yaratılmışların en yücesine duyulan aşkı yazmaya anlatmaya ömür sözler yetersiz kalır. Bizim aşkımız ilahi aşk Allah'a olan aşkımız Peygamber Efendimize, Mevlana’ya olan aşk ailemize ana babamıza, evlatlarımıza, olan aşk, Böyle bir aşkla Yaman Dede naatlar yazıyor. İçin için Yanan Dede oluyor.

    Yaman Dede 12 yaşındayken Mevlana hazretlerini rüyasında görüyor ayağındaki çıbanı çıkartıyor. Mevlana hazretleri bu yolda yalnız yürüyeceksin diyor senin için çok zorlu bir yol, çok çileler çekeceksin diyor dediği gibi de Yaman dede 42 sene ailesi ve kimse bilmeden Müslümanlığı yaşıyor. Sahursuz iftarsız oruç tutuyor, namaz kılıyor ve zamanı geldiğinde ailesine kızına ve eşine açıklıyor. Müslüman olduğunu ama gayrimüslim dininin temeline aykırı olduğu için ceketini alıp İstanbul’un yolunu tutuyor.

       İkinci evliliğini yapıyor, ama Yaman Dede dinen ayrı düştüğü için ayrıldığı eşine ve kızını da ihmal etmiyor uzaktan da olsa hediyeler gönderip yardım ediyor.

   Hatta kızına “Kızım ben sizi bırakmadım bu aşk beni benden aldı.” Yazıyor.

20 yıl Avukatlık ve öğretmenlik mesleğini yapıyor Yaman Dede 1962 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur.

       O gün programa giderken ben Peygamber efendimizi Sallallahu aleyhi ve sellem ilahiler ile onun hayatını mübarek üç aylar bu güzel günlerde anacağız diye düşünüyordum ki o kadar güzel bir programdı ki çok feyz aldım insan öyle bir yolculuk yapıyor ki gözünün önünden anlatılanlar film şeridi gibi geçiyor nasıl bir naatlar nasıl yazılmış nasıl anlatılmış her satırda ayrı bir zaman içinde kaybolmak gibi o muazzam ses, Halil Necipoğlu camideki adam harika çok güzel. Sesine yüreğine sağlık hocam ,TV deki programlarda ve TRT kuranı Kerim güzel okuma  yarışmasını sürekli izleyen biri olarak çok güzel seslendirdi. Varolsunlar bütün güzellikler bir arada olması düşünüp bizlere sunulması çok güzel, Profesör Nurullah Genç hoca öyle güzel anlattı ki Yaman dedeyi ,Halil Necipoğlu hocayla birlikte Prof Nurullah Genç hocanın  kendisinin yazmış olduğu Yağmur naat’ını nasıl yazdığını kendisinin kendi sesinden Yağmur okudu ve ardından Halil Necipoğlu hoca  yine naat’ını seslendirdi inanılmaz güzeldi.

      Eve geldim o kadar güzeldi ki anlata anlata bitiremiyorum, gitmeden önce duyan duymayan herkese haberdar etmek yer nerde olacak saat kaçta en ince ayrıntıya kadar tarif etmek. Çünkü böyle güzel olan her şeyi herkes görmeli gitmeli diye düşünüyorum şimdi Talas'daki Yaman Dede konağı yer görmek istiyorum, YouTube'de ne kadar videoları varsa Nurullah hoca'nın Google'dan Yaman dedenin hayatını okudum fakat  kitabını da almak okumak istiyorum bu  güzellikleri bize yaşatan bu güzelliklere vesile olan başta Talas belediye başkanımız Mustafa Yalçın bey'e Halil Necipoğlu hoca ya Profesör Nurullah Genç hocaya Çok teşekkür ederiz nice güzel programlarda sizleri izleme dinleme fırsatına erişiriz İnşallah Rabbim ömür verirse Prof Nurullah Genç hocanın hayatı okumak için verdiği azim, başarı, dolu hikayesi ödediği bedel çok güzel YouTube video izlemeye nail oldum. Böyle bir program da kaç güzel insanı bir arada tanıma fırsatı,

        Hani derler ya güzelliklere çıksın yolunuz güzel şeylere vesile olmak güzel şeyleri düşünmek hayata geçirmek yapmak Rabbim herkese nasip etsin inşallah bizlere de gönlümüzde geçenleri yaşamayı yaşatmayı nasip etsin Rabbim hep beraber güzel günler görelim.     

      Sevgi ile kalın.

Yazar

Gülizar Selamoğlu

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *