DEĞİŞEN İKLİM


456 Görüntüleme

Dünyanın iklimi, gerek doğal doğa hareketleriyle, gerek doğal dengenin bozulması ve gerekse insanlığın neden olduğu gerekçeler yüzünden sürekli değişiyor.
Eksen kayması ve yerkabuğu levhalarının hareketi de iklim değişikliği sebebi olarak görülebilir.
Aslında dünya kendi haline bırakılsa bütün bu olumsuzlukları tolere eder, edebilir. Milyonlarca yıl bu olmuştur bilim adamlarına göre.
Kimi zaman buz devri, kimi zaman da aşırı sıcak dönemler yaşanmıştır. Bunlara rağmen yeryüzü kendini her defasında dengeleyerek yenilemiştir.
Yalnız ben; iklim değişikliğinin abartılarak başka konuların empoze edildiğini düşünüyorum. Bence yine önemli bir konu da insan sağlığı için hayvansal gıda ve proteinlerin ne kadar önemli olduğudur. Buna bağlı olarak büyükbaş hayvanın da önemi yadsınamaz. Fakat bu hayvanlar çeşitli ve ucuz bahanelerle dışlanmaktadır. Sanayi atıklarının kirletemediği dünyayı sözde bu hayvanlar kirletiyormuş gibi gösterilmektedir. Bu yaklaşıma inanılması beklenmez beklenemez. Plan şu; yapay ete geçilerek hayvanlar saf dışı  bırakılıp yok edilmek isteniyor. 
Ayrıca bırakın hayvan ve insanı tüm canlıları etkileyecek atmosfere çeşitli miktar ve türden gazlar sıkıldığı komplo teorisi olarak kulaktan kulağa yayılıyor insanlar arasında. Her şeye rağmen bu iklimle oynamalar insanlara ve  insan kalmak isteyenlere etkili olamayacak, insan yine insan olarak kalmayı başaracaktır.

Yazar

Selma Çanakçıoğlu

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *