CHP’nin Dine Hakaret Özgürlüğü!


592 Görüntüleme

Evet, yanlış duymadınız. Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda CHP zihniyetinin dine hakaret özgürlüğü var. İslam düşmanlığının temeli üzerine kurulan CHP, bu genetik karaktersizliğini kalıtımla günümüzdeki uygulayıcılarına da aktarıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında camileri ahıra çeviren, ezanı yasaklayan, İslam âlimlerini asan CHP, benzer tıynetini günümüzde de sürdürmeye çalışıyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında siyasi ve askeri güçle İslami herşeye savaş açan zihniyet hiçbir zaman değişmedi. O zaman da aynıydı 28 Şubatta da aynıydı şimdi de aynı. O dönemlerde devletin gücünü zihniyetlerine entegre ederek uyguluyorlardı şimdi farklı kılıf ve maskeler adı altında aynı eylem ve hareketlerini yapmaya devam ediyorlar.

En son Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla CHP'li Edremit Belediyesi tarafından tören düzenlendi.

"Çarşaflı Kadını Zincire Vurup Sonra Özgürleştirdiler"

Belediyenin izniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) törendeki kurtuluş müsameresinde skandal bir teşbih yaşandı.Üzeri siyah çarşafla kapatılan bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açıp kadının özgürleşmesiyle tamamlanan temsile, vatandaşlar tepki gösterdi. ÇYDD tarafından düzenlenen programda çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı. Soruşturma da ne sonuç çıkar bilmem ama bu eylemi yapanların ne ilk ne de son hakaretleri olacaktır.

CHP Önce Kendisi Özgürleşsin!

Evet, CHP öncelikle özgürce düşünebilme noktasında fikir ve düşünce özgürlüğünü özünde benimsemesi gerekmektedir. Heykelle, çarşafla veyahut Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyenlere engel olmak ülkemizi müreffeh toplumlar seviyesine çıkarmaktan ziyade kendi düştükleri kör kuyu içerisinde mahkûm edecektir. Özgür düşünmeye, din hürriyetine ve fikir özgürlüğüne tahammül edemeyenler bu ülkede kardeşliği, barışı ve adaleti nasıl uygulayacaklar bilmem ama tezata düşmektedirler.

Bu eylem Kadınımızı Aşağılama Eylemidir!

Çarşafla zincirlenmiş temsiliyle yapılan bu eylem kadınlarımıza yapılan menfur bir hakarettir. Kadın Hakları Savunucuları, Siyasi Partilerin Kadın Kolları temsilcileri ve Kadem. Diğer Feminist dernekler hani nerede basın açıklamanız ve savunduğunuz değerler.

  • Nerede?

Samimiyetinizi görmekten onur duyacağız ve daha radikal adımlar bekleyeceğiz. Örneğin 81 ilin Ak Parti, Saadet Partisi, İyi Parti ve Büyük Birlik Parti’sinin Kadın kolları, KADEM ve Diğer Kadın örgütlerinden bu menfur saldırının takipçi olmaları ve ÇYDD ve CHP’ye hukuki süreç başlatmaları bir adım olabilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Derya Yanık hanımefendi el atabilir. İlgili muhatapları sorumluluk bilinciyle harekete geçmeye davet ediyoruz.

CHP’nin Dine Hakaret Özgürlüğü Sicili

Geçmişten Günümüze dinimize, kitabımıza ve manevi değerlerimize düşman olan bu zihniyetin temsilcileri görevlerini yerine getirerek farklı mekanlarda ve zaman dilimlerinde söylemleri ile içlerindeki kin ve nefreti kusmuşlardır. Bazı CHP’lilerin söylemlerini sıralayalım:

Eski Başbakan Şükrü Saraçoğlu: "Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene lazım."

Eski Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt: "İslâm 14 asırlık sakat bir inançtır. İslâmiyet ilerlemeye engeldir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz."

Milletvekili Şemsettin Günaltay: "Ayetler bizi alakadar etmez."

Milletvekili Refik Ahmet Sevengil: "Allah’ı da (haşa), Sultan’la birlikte tahtından indirdik. Bizim mabedlerimiz fabrikalardır."

Milletvekili Kemalettin Kamu: "Kâbe Arab’ın olsun, bize Çankaya yeter"

Milletvekili Mehmet Şeref Aykut: "Yakılan ve ebediyen çöken Arap-Acem dini tahakkümdü. Ayet ve Hadis saymakta mana yoktur. İslam dini çökmüştür."

Milletvekili Canan Arıtman: "Başörtüsünü Sümerler’de fahişeler takardı."

Milletvekili Falih Rıfkı Atay: "İslamiyet denince aklıma çorap kokusu gelir."

Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan: "Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu (haşa) Tanrı’ya ihtiyacımız yok."

PM Üyesi Sera Kadıgil: "O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık!"

Eski İçişleri Bakanı Şükrü Kaya: "Dinler işlerini bitirmiş, vazifeleri tükenmiş, yeniden uzviyet ve hayatiyet bulamayan müesseselerdir."

Milletvekili Ruşeni Barkın: "Din yok milliyet var. Felsefemizde din kelimesinin tam karşılığı ulusalcılıktır."

Eski Dışişleri Bakan Müsteşarı Tevfik Kamil Köperler: "Biz otuz sene sonra gençliğin kafasını Allah ve Peygamber gibi boş laflardan kurtarmış olacağız."

CHP İlçe Başkanı Osman Nuri Çerman: "Türk’ün dini Kemalizm’dir."

Milletvekili Celal Nuri İleri: "İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi. İlk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı."

Milletvekili İsmail Hakkı Kılıçoğlu: "Allah’ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz yükseltmek için gereklidir."

Türkan Saylan: "Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. Tanrı’nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz. (Başörtüsü serbestiyeti ile ilgili) Bu ülkede biz asılız, bizim istemediğimiz bir şeyin olması mümkün değil."

CHP İl Başkanı Ali Kavak: "Atatürk gibi bir lider varken peygamber gibi lider bekliyorlar."

Bunun gibi daha nice açıklamalar ve hakaretler var. Onlar bizlere hakaretler ederken dinleyip vaz mı geçeceğiz yoksa tepkilerimize onların seviyesine inmeden nasıl yapacağız?

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki bizler Hz. Muhammed (sav)’in ümmetiyiz. Hz. Peygamber (sav) nasıl yaşayıp nasıl mücadele ettiyse bizde aynı şekilde yaşamalı ve mücadele etmeliyiz. Bu mücadelemizde hiç şüphesiz yaşam şeklimizle olacaktır. Rabbimizin rızasına uygun şekilde bir yaşam tarzı zaten bu kokuşmuş zihniyeti rahatsız eden en önemli unsurdur. Şunu unutmayalım CHP Müslümanlardan rahatsız değil Müslüman yaşam tarzından rahatsızdır. Özlediği Müslüman profili adı Müslüman ama yaşantısı İslam olmayan bir hayat tarzıdır.

Yazar

Abdülaziz Öztürk

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *