AK PARTİ yeni yönetimi yüzde 50'nin üzerinde değişiyor


364 Görüntüleme

ABD'nin  dolar üzerinden Türkiye'ye oynadığı oyun ve sonucun nereye varacağı meselesinden sonra Kayseri'de bugünlerde en çok konuşulan ve merakla beklenen konu, yeni İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun nasıl bir teşkilat yönetimi oluşturacağı ve yönetim listesinde değişikliğe gidip gitmeyecegi meselesi diyebiliriz.

Kimine göre AK Parti yönetiminde çok fazla bir değişiklik olmayacak, Kayseri siyasilerin de etkisiyle 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Kayseri'de taşlar yerinden oynatılmayacak.
Kimilerine göre de, 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği listesinde değişim olmamasına AK Parti seçmeninin sert tepkisi olması nedeniyle yeni teşkilat listesinde değişimin yüksek oranda olacağı yorumları yapılmakta.
Bize de bu noktada sık sık sorular gelmekte, nasıl bir neticenin olabileceği hususunda görüşümüze başvurulmakta idi.
Kayseri'de siyasetin zor bir mesele olduğu cümlesi ile başladığım yorumlarımın devamında, değişimin özellikle bu dönemde Kayseri AK Parti seçmeni için ne kadar hayati bir durum olduğunu özellikle belirtip, yeni Başkanı da tanıdığım ve bildiğim kadarıyla değişikliği ön göreceği  şeklinde idi.
Gazeteci meslektaşlarımla 5 günlük Balkan gezimizden gece geç saatte dönmüş olmamıza rağmen, gecenin sabahında  Parti İl binasında Şaban Başkan'ın basın toplantısına katılıp orada kendisine ayaküstü hayırlı olsun demiştim. O günden sonra önceki gün Türk Medya'dan Kayseri'de bulunan misafirlerimle birlikte İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nu ziyaret ettim ve sohbet etme imkanımız oldu.
-Listenin hazır olup olmadığını sordum,
-Üç aşağı beş yukarı liste hazır cevabı aldım.
-Değişiklik oranı ne kadar diye sordum,
-Yüzde 50'nin üzerinde cevabını aldım.
-Hangi kriterlere göre ve nasıl bir liste oluşturdunuz diye sordum,
-Israrla listeye girmek isteyenlere göre, ismi tavsiye edilenlere yaklaşımımız farklı oldu cevabı aldım.
-Başvuru listesi kabarık mı diye sordum,
-İnanılmaz oranda şahsi başvuru oldu cevabı aldım.
Yeni yönetime 25-30 yeni isim girecek. Genel merkezden eski hafızayı kaybetmeyelim diye bir tavsiye üzerine bazı eski isimler hafıza anlamında yeni yönetimde yine yer alacak.
Önceki yönetimden tepki çeken ve hem kamuoyunda hem de basında dillendirilen bazı yıpranmış isimler yeni yönetimde yer almayacak. 
 
Önceki yönetimin basın danışmanı olan ismin devam edip etmeyeceği de merak edilen bir konuydu. Sormadım ama Başkan kendisi 'şimdilik' devam edecek, kendim görüp değerlendireceğim  dedi. Basınla parti ilişkilerinde iyi bir sınav veremeyen bu arkadaşımızla ilgili bu doğrultuda yorumlar gitmiş olmalı ki, Şaban Başkan bir basın mensubu olarak bize böyle bir açıklamada bulunma gereği hissetti.
Ziyaretimizde Şaban Başkanı yeni bıyıklı imajıyla ve oldukça fit gördük. Akşam üstü bir başka ismi ziyaretimde öğrendim ki, Başkan Erdoğan görevini Şaban Başkan'a tevdi ettiği görüşmesinde bıyık bırakmasını tavsiye etmiş. Başkan'a bıyık farklı bir tarz oluşturmuş ve yakışmış.
Önümüzdeki dönemde yerel seçimler var ve mevcut başkanlardan ve aday olacak isimlerden Başkan Erdoğan'ın karşısına çıkacak olanlar da bu tavsiyeyi almaya hazır olsunlar derim.
Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *