24 Haziran neden mi ‘Türkiye meselesidir’?


409 Görüntüleme

Farkında mıyız bilmiyorum ama bölgede yine olağanüstü işler dönüyor, döndürüyorlar. 
Bölgeyi ateş topuna çevirecek projelerin adımları bir kez daha atılmaya başlandı. İsrail, ABD, Suudi Arabistan ve BAE’nin İran’a yönelik baskılarına şahit oluyoruz. Yeni bir İran korkusu algısı üreterek, Arap-İran savaşına zemin hazırlanmakta.
Trump çıktı, İran’la olan anlaşmayı iptal ettiklerini söyledi. Çünkü Pentagon böyle istedi. Trump’a da çıkıp bunu açıklamak düştü. 
Rusya üzerinde izledikleri baskı politikalarını saymaya gerek yok, hepimizin malumu. Uçak krizi ve büyükelçi katliamı, Türkiye ile Rusya’nın arasını açmaya yönelik adımlardı. Mısır halkının sandıkta seçmiş olduğu Mursi bugün hala cezaevinde. Darbeyle getirdikleri Sisi ile bölgede önemli bir güç olan Mısır’ı zaten etkisiz hale getirmişlerdi. Arabistan’da hızlı ve kolay bir darbe  yaparak, Mekke ve Medine kutsallarımızın içinde bulunduğu bir Arap ülkesine daha saflarında yer verdiler. 
Suriye’de açtıkları cepheyle, bölgenin altını üstüne getirdiler. Bölgeye sürdükleri terör örgütleri üzerinden kaos ortamını devam ettirdiklerini görmekteyiz. 
Irak, büyük operasyonu zaten yollar önce kapısında görmüştü. İstikrarsız ve bölünmüş bir Irak’ta bugün daha rahat at oynatmaktalar. Filistin zaten yıllardır işgal altında ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti yaptıkları densizliklerini de hiç çekinmeden deklare ettiler. 
Son olarak da Peygamber şehri Medine’ye bir kilise yapacakları cüretini, mevcut Arabistan yöneticilerinin onayıyla göstermiş oldular. 
Vazgeçmiyorlar.. 
Gelmeye devam ediyorlar..
Gelecekler de..
Son dönemde yoğun olarak ülkemize uyguladıkları ekonomik ambargolar bunun yeni göstergesi. Dolar Euro’da yaşanan hareketlilik bu ekonomik gelişin canlı şahidi..
Seçim öncesi, ülkeyi ekonomi olarak yönetemiyorlar algısıyla, destekledikleri karşı ittifaka katkı sunmanın gayretindedir. 
Yönetemedikleri Erdoğan’ı iktidardan indirebilmenin başka bir versiyonunu uygulamaktalar. 
15 Temmuz’da başarılı olsalardı, Türkiye ve İran’ı bir birine düşürüp savaştıracaklardı. Bir kuşla iki kuş birden vurmanın sinsi planıydı bu. Bu şekilde hem İran’ı, hem de Türkiye’yi birbirine kırdırıp, kendilerinin Ortadoğu’da gerçekleştirmeye çabaladıkları projenin karşısında olabilecek son iki devletin de sesini kesmenin derin projesini FETÖ terör örgütü eliyle yapacaklardı. 
Bu gerçekleşmeyince, Türkiye’yi Güney sınırımızdan çevrelemeyi denediler. Fırat Kalkanı ve Afrin hareketleriyle bu sinsi girişimler de ellerinde patlamış oldu. Ama durmayacaklar yine gelecekler. Yine bu bölgeden bizi sıkıştırmanın planları kurulacak. Bugün İran’a yapılan açık saldırı ve tehditlerin de gayesi net olarak tam da bu. Şu anda hedefte İran gözüküyor olsa da asıl hedef yine Türkiye. 
Bu bağlamda 24 Haziran’da öncelikli olarak Erdoğan’ın başkan yaptırtmamak, bu olmazsa da meclis çoğunluğunu destekledikleri ittifakın milletvekilleriyle sağlayıp, Erdoğan’ı kilitlenmektir. 
Bunun gerçekleşmesi için her türlü oyunu sergileyip, algılarla da bu oyunlarını desteklediklerini görüyoruz. 
Erdoğan’lı Türkiye’yi kendileri için sorun görüyorlar. İran’ı kıskaça aldıkları bu dönemde, Türkiye İran ile ticaretine devam edeceğinin açıklamasını yaptı. Her türlü planlarına itiraz eden bir Türkiye ve İdareci istemiyorlar. İtiraz etmeyecek ve boyun eğecek yeni bir lideri Türkiye’nin başına kukla olarak koymanın peşindeler. Bu ihaleyi alan CHP, HDP, İP ve SP işte bu Türkiye düşmanlarının hedeflerini gerçekleştirmese birer görevli kukladan başkası değildir. 
İşte bu sebeple 24 Haziran sadece bir seçim değil Türkiye meselesidir. İş bu kadar ciddi ve basite alınmaması gereken çıkış yolumuzdur. 
O sebeple çok çalışmalı ve 24 Haziran’a asıl meselemiz olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Bir planı daha akamete uğratacak performansı hep birlikte göstermenin en önemli zaman dilimindeyiz. Ülkemiz için, topraklarımız için ve geleceğimiz için 24 Haziran’a sahip çıkmalı ve ülkesini satmayacak, ülke bekasını davası yapmış siyasi ittifaka ülke yönetimini teslim edeceğiz. Bu tarihi görevi yerine getireceğine inandığımız Türk milleti bir kez daha muzaffer olacaktır İnşallah. 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *