Zifte bulanmış 10 yavru köpek, bebek ve zeytinyağı ile temizlendi

MUTLU Patiler Derneği ürünleri girişimiyle, Erzurum'un Aziziye ilçesi gezisinde zifte bulanmış 10 yavru köpek, bebek yağı, zeytinyağı ve Arap sabunu kullanılarak temizlendi; bakımları karınları doyuruldu.


75 Görüntüleme

Kars'ın Susuz ilçe belediyesi ile ortak çalışma yürüten Mutlu Patiler Derneği Üyeleri, Erzurum'un Aziziye ilçesinde zifte bulaşmış topluluk bilgileri toplanır. Dernek Üyeleri, vücutlarının büyük bir bölümü zifte bulanmış köpekleri Kars'ın Susuz ilçesine götürdü. Susuz Belediyesi ile ortak bakımevinde görev yapan gönüllüler, 4 veteriner ile 4 personel, köpekleri temizlik için uğraştı. Zeytinyağı, kaz yağı, ayçiçeği yağı, bebek yağı, margarin, Arap sabunu, şampuanla ziftten temizlenen köpeklerin sağlık muayenesini de yapan görevliler, hazırladıkları yemlerle karınlarını doyurdu. Yavru parçaları bakımevinde koruma altına alındı.

Mutlu Patiler Derneği Saha Koordinatörü Rabia Öztürk, yavru köpeklerin ziftten temizlenerek bakımlarının yapılması gerektiğini, araçla Susuz bölgedeki bakımevine götürüldüklerini, yavru özellikleri konusunda yardım üzerine harekete geçtiklerini, Erzurum'daki ekipleri görevlendirdiklerini söyledi.

Köpeklerin temizliğinde kimyasal madde kullanmadığını ifade eden Öztürk, "Yaklaşık 2 gün boyunca ziftle yaşamak zorunda kalan yavrularda yanık yaraları oluştuğunu tespit ettik. O nedenle yaraları temizlerken çok hassas davrandık. Zeytinyağı, kaz yağı, ayçiçeği yağı, bebek yağı, margarin, Arap sabunu, şampuan Kimyasal bir madde kullanmadık" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *