Yunus Emre Enstitüsü, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Türkçe kurslarına başladı

Yunus Emre Enstitüsü, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Türkçe kurslarına başladı


66 Görüntüleme

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilk kez düzenlenen Türkçe etkinliklerine Taylandlılar yoğun ilgi gösterdi. Enstitü kurslarına 300'den fazla başvuru yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin dünya diline yönelik yürüttüğü çalışmaları kapsamında dünyanın farklı yerlerinde ilk kez Türkçe kursları düzenlemeye başladı. Enstitü, dünyadan gelen taleplere istinaden farklı kıtalarda ilk Türkçe öğretimi faaliyetlerine devam etmektedir. Mahidol Üniversitesi bünyesinde faaliyetleri sürdürülmeye başlanarak Bangkok'taki temsilciliği tarafından Türkçe kursları başlatıldı.

Mahidol Üniversitesi'nin 50'nci yıl dönümü kutlamaları haftasında düzenlenen etkinlik ile Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe derslerinin başlangıcı duyuruldu. Etkinliğe Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy, Mahidol Üniversitesi Rektörü Prof. Piyamitr Sritara, üyeler ve Tayland'ın daha önce gelen medya üyeleri katıldı.

Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, Tayland ve Türkiye'nin zengin tarihine ve kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin kültürel diplomasi alanında yürüttüğü Tayland'ın değerli bir yeri olduğunu ifade etti.

Kültürün değişimlerinde ve gelişmelerde dilin önemine vurgu yapan Büyükelçi Ersoy, Yunus Emre Enstitüsünün Tayland'daki kültürel diplomasiye önemli katkıları olduğunu vurgulayarak Bangkok'ta ilk kez Türkçe derslerinin verildiği ve Türkçe kurslarına devam edildiğinde yoğun ilgiden çok memnun kaldı.

Mahidol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Piyamitr Sritara ve RILCA Koordinatörü Prof.

İKİ KADİM VE ZENGİN KÜLTÜR ARASINDA KÖPRÜLER KURULACAK

Bangkok YEE Sorumlusu Dr. Aybike Aladağ, Bangkok'ta Türkçeye ve Türkiye'ye kayıt edilmesi ilgiden dolayı çok memnun kaldı. Yunus Emre Enstitüsünün vizyonu ve misyonunun çerçevesi Tayland'da gerçekleştirilecek faaliyetle Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılacağını, Anadolu'nun ve Asya'nın iki kadim ve zengin kültür arasında köprüler kırılması amacıyla devam edeceklerini söyledi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *