Yozgat'ta Sağnak ve dolu ekili alanlar vurdu

YOZGAT'ta etkili olan Sağnak ve dolu, Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde yaklaşık 100 bin dekarlık hububat ve şeker pancarı ekili tarım arazilerinde zarara yol açtı.


159 Görüntüleme

Yozgat'ta dün akşam saatlerinde sağanak ve dolu etkili oldu. Kentin ulaşımda aksamalar yaşanırken kırsal örgütlenmelerde tarım alanlarının yağıştan zarar gördüğü görüldü. Özellikle Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde etkili olan yağış, tarım alanlarında zarara yol açtı. Yağışın yaklaşık 50 dakika devam ettiği Şefaatli ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. İlçeye bağlı Paşaköy ve Halaçlı köylerinde hububat ve şeker pancarı ekili yaklaşık 100 bin dekarlık alanda hasar görülürken, hasar tespiti başlatılmaya başlandı.

'EMEKLER BOŞA GİTTİ'

Paşaköy'de çiftçilik yapan Ebubekir Öztürk, ekinlerin çoğunun zarar verdiğini bildirdi, "Dün bir afet oldu. Afetten bütün çiftçilerimiz, Paşaköy olarak yüzde 100 zarar gördü. Pancar, ekin, hiçbir şey kalmadı. Yiyecek ekmeğe yetti. Verdiğimiz emekler gitti. Suladık , gübre attık, yok hormonuydu, yok kınacığıydı (ekin hastalık), bağışları kurtaramazsınız. Yiyecek Cevizden büyük dolu yağdı. Bu yaşıma daha iyi bir şekilde katılıyoruz. Borçlarımızın silinmesini istiyoruz. Herkesin borcunun ödenmesini istiyoruz. Bir ay sonra hasadı vardı, diye.

'ACİLEN YARDIM LAZIM'

Paşaköy'ün bölgesindeki en büyük tarım alanına sahip köyü olduğunu söyleyen Nejat Doğru, "Burada 50-60 bin dönümümüz buğdayımız, 20-30 bin dönüm pancarımız, ayçiçeğimiz, mısırımız telef oldu. Yetkililerden, Bakanlıktan, Afet Koordinasyon Merkezi'nden yardım istiyoruz. Çiftçilerimizden. Borçları olan insanlar var. Acilen bu bölgede yardım olması gerekiyor" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *