YÖK Başkanı Özvar, Kastamonu'da Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Toplantısı' için geldiği Kastamonu Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Özvar, gençlere tavsiyelerde bulunarak, yabancı dil ve yazılım öğrenmelerini ve başka lisans programlarının derslerine girmelerini söyledi.


198 Görüntüleme

YÖK Başkanı Özvar, Kastamonu Üniversitesi'nde öğrencileri ile bir araya geldi. Özvar, üniversitede hocalık yaptığı yılları hatırlatarak, tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Aynı tavsiyeleri salonda bulunan gençlere de veren Özvar, çok güzel neticeler aldıklarını söyleyerek, "Kesinlikle yapabilirsiniz, mesela bunlardan bir tanesi yabancı dil olabilir, yazılım olabilir, bir başka program olabilir. Mesela siz bir iktisatçısınızdır. Bir taraftan iktisat dersi alırken bir taraftan da ziraat ile ilgili bir ders alabilirsiniz. Değişik kombinasyonlar yapmak sureti ile piyasada normalde sizin gibi olanlardan sizi farklılaştıracak başka şeyler de yapmak en güzel işlerden bir tanesidir" dedi.

Bu yolun muazzam bir fırsat olduğunu söyleyen Özvar, "Sizi hayata hazırlayacak bir 4 sene, bunu avantaja çevirecek imkanına şu anda sahipsiniz çünkü üniversitenin içindesiniz. Yapabileceğiniz konusunda hiç endişeniz olmasın. Üniversitedeki hocalarımız, yöneticilerimiz rehberlik konusunda sizlere elinden gelen her türlü desteği verecektir" ifadelerini kullandı. 

YÖK Başkanı Erol Özvar, konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladı, program sonunda öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *