Yeşilhisar’da Off-Road Heyecanı

Kayseri Yeşilhisar’da 1’inci Off-Road yarışması düzenlendi. Yarışa farklı illerden birçok yarışmacı katıldı.


236 Görüntüleme

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde düzenlenen Off-Road festivaline farklı illerden birçok yarışmacı katıldı. Festival öncesi konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Yeşilhisar tarihi bir gün yaşıyor. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor ve ikinci bayramı yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında banttan inen TOGG aracı ile ilgili sevincimizi paylaşıyoruz. Yeşilhisar’ımızın bu etkinliklerle gündemde olması, Soğanlı Vadimizin adeta hem turizm açısından hem tarihi dokusu açısından hem de Kapadokya’nın giriş kapısı açısından önem arz ettiğini hatırlatmak istiyorum. 60 civarında farklı ilden gelen bu konu ile ilgili kulüplerimizin mensuplarının olduğunu biliyorum, her birine başarılar diliyorum. Kazasız belasız sonuçlanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ BURADAKİ TURİZMİN TEMELLERİNİ GÜÇLENDİRMEK’

Bu tarz etkinliklerin Yeşilhisar’ın tanıtımı için katkı sağlayacağını ifade eden Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, “Biz Soğanlı merkezin de bir turizme başladık. Ve şu an aslında amacımız buradaki turizmin temellerini güçlendirmek. Bu tarz etkinliklerle buranın tanıtımına fayda sağlamak istiyoruz. Bizim burayı göstermemiz lazım çünkü buranın kendi potansiyeli aslında turizmin kendiliğinden kabul edeceği, kendiliğinden gelişeceği bir bölge ve bu bölgenin gelişmesi için ön ayak olmaya çalışıyoruz. Valimizin ve Büyükşehir Belediye başkanımızın verdiği kıymet ve ilgiyle buralara gelebildik. Bu tarz etkinliklerin devamının gelmesi için uğraşıyoruz. Şuna yatırımlara başladık. Sloganımız şu ‘Baharda Bambaşka Bir Soğanlı Olacak, baharda herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yeşilhisar’ı duyurma amaçlı bu festivali yaptıklarını söyleyen Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, “Yeşilhisarımız tarım ilçesi diyoruz, turizm ilçesi, tarihi bir ilçe diyoruz. Bu ilçeyi de duyurma adına ne yapabiliriz derken OFF-ROAD yarışlarını yapan arkadaşlar çıktılar geldiler. Bizde bu araziyi gezdirdik. Gerçekten sahnesi kendinden, zemini kendinden hazır bir arazi sanki. İş makinalarımızla hazırlığını yaptık. Rabbimiz güneşli, güzelde bir gün verdi. Halkımızın ilgisi yoğun.  Off-Road yarışmaları sabahtan beri devam ediyor. Motorcu arkadaşlarda yarışmaya destek vermek için geldiler” diye konuştu. 

Off-Road Kulüp Başkanı Fevzi Şahin ise, “Bizi bugün yalnız bırakmayan ekip arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Programa oldukça yoğun katılım sağlandı, farklı şehirlerden gelenler bile oldu. 36 farklı şehirden katılım sağlandı.  Etkinlik keşke Kayseri merkeze biraz daha yakın olsaydı ancak böyle de çok iyi oldu. Seneye bu etkinliği Erciyes’te yapmayı planlıyoruz. Bu tarz etkinlikleri devam ettireceğiz inşallah” dedi. 

Soğanlı’yı tanıtmak için böyle bir yarış düzenlediklerini belirten Kulüp Başkanı Yardımcısı Mustafa Tipi, “Yeşilhisar Soğanlı’yı tanıtma amaçlı böyle bir yarış düzenledik. Devamının geleceği sözünü aldık. Çok güzel bir etkinlik oldu. 60 ilden 390 araç katıldı. Soğanlı’yı Türkiye’ye tanıtıyoruz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hep Yeşilhisar’dayız. Yeşilhisar Kayseri’nin en güzide ilçesidir” ifadelerini kullandı. 
Yarışmacı Harun Doğan’da, “Ortalama 3 senedir bu sporu yapıyorum. Türkiye’nin birçok şehrine gittik. Bizde bunu yapalım, Kayseri’de girişimci olalım, başlatalım dedik. Şu an 30 tane şehirden ortalama 80-90 tane aracımız geldi. Bir yerden başladık devamının gelmesini diliyoruz” şeklinde konuştu. 
Samsun’dan katılan yarışmacı Kerim Gülaçtı ise, “Kayseri’deki dostlarımıza destek vermek için 5 aracımızla geldik. İlk kez oluyor ama ortam çok güzel ben çok etkilendim. Doğasıda çok güzel Kayseri’nin bayıldım buraya. Yarışmaya Kayserililerin ilgisi de çok güzel. Çok iddialı geçiyor yarışma. Çok çekişmeli. Önemli olan kazanın, belanın olması” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *