Yapay zeka kullanarak sınavda kopya çekerken yakalandı

Yapay zeka kullanarak sınavda kopya çekerken yakalandı


134 Görüntüleme

ISPARTA'da YKS Temel Yeterlilik Testi'nde yapılan elektronik düzenek sayesinde yapay zeka kullanarak kopya çekme kaydedilen MEE, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran'da TYT'ye katılarak MEE'nin hareketlerinden bahsetti. Polis, sınav sırasında salondan çıkardıkları MEE'nin ayakkabısının iç astarındaki kopya düzenekleri olduğunu tespit etti. Sınavda kopyası kaydedilen MEE'nin yapılan üst aramasında 'router' adı verilen ve internet bağlantısını sağlayan cihaz, kredi kartı görünümünde cep telefonunda, düğmelerde verilen kamera ve kulaklık ele geçirildi.

2 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelinin yönlendirici cihazıyla internet bağlantısının yapılabileceği, düğme görünümünde sunulan kameraya öğe okutup yapay zekaya yollanan, yapay zekanın da sorun çözümünü seçtiğiniz, özellikli kredi kartı görünümündeki cep telefonunda şüpheliye kulaklıkla iletildiği tespit edildi. '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanunu'na aykırılık' suçu kapsamında MEE alınırken, kendisine yardım ettiği AB de yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen MEE tutuklandı, AB serbest bırakıldı.

ASTARI YIRTIP, İÇERİSİNE YERLEŞTİRMİŞ

Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içerideki satışlardan sonra da tuvalete giderek ayakkabısından çıktığı düzeneğin üzerine yerleştirildiği, kulağına da kulaklığın taktığı tespit edildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *