‘Yanlış diyet vücutta zarara yol açıyor

Kilo problemi olan insanların diyet uygulaması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Kübra Özaslan, uzman tavsiyesi dışında uygulanan diyetin faydadan çok zarar getirdiğini söyledi.


960 Görüntüleme

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte insanlarda kışın alınan fazla kilolardan kurtulma telaşı başladı. Bunun için de kulaktan duyma diyet programları hayatımıza girdi. Ancak her uygulanan diyetin her bünyede aynı etkiyi oluşturmadığı ifade edildi. 

Yapılan diyetlerin kişiye uygun olması ve bunun için de bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Diyetisyen Kübra Özaslan, her diyetin her bünyeye uygun olmadığının altını çizdi. “Popüler diyetler kişiden kişiye değişir” diyen Özaslan, “Çok fazla popüler diyet var. Aralıklı orucu önerdiğim hastalarım var. İnsülin direnci olanlar aralıklı orucu yapabilir ama hiçbir hastalığı olmadan dukhan diyeti veya atkins diyeti, ketojenik diyet bu tarz diyetleri kendi kafanıza göre uygulamamalısınız. Bir uzman eşliğinde karar vermelisiniz” uyarısında bulundu. 

Kişiye uygun olmayan diyet programlarının faydadan çok zarar verdiğine dikkat çeken Özaslan, “Diyetler zarar verebilir. Mesela su diyetini uyguladığınız zaman vücut gereksinimlerinizin hiçbirini karşılamadığı için maalesef böbreklerimiz, karaciğerimiz zarar görebilir. Bu yüzden lütfen kendi kafanızdan, canınız istedi diye veya etkili olduğunu sadece kendi kararınızla verip o diyetleri uygulamayın. Bir uzman eşliğinde ve kişiye özel diyetleri yapmak çok önemli” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *