VALİ VE BAŞKAN’DAN YENİ KONTROLLÜ NORMALLEŞME DENETİM

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni kontrollü normalleşme sürecinin ardından saha denetimi gerçekleştirerek, esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik hatırlatmasında bulundu.


518 Görüntüleme

 Vali Günaydın, 4 bin kişinin katılımıyla dinamik denetim döneminin başlayacağını belirtirken, Başkan Büyükkılıç ise “Bu işin şakası yok, ‘bana bir şey olmaz’ demeyelim, tedbirlere ve kurallara uyalım” dedi. Denetimler esnasında vatandaş ve esnafa 10 bin maske dağıtımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında illerin risk düzeyine göre 'kontrollü normalleşme' döneminde yeni ve daha yoğun denetim modeline geçilirken, Kayseri’de Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, denetimlere bizzat katıldı.

Valilik Binası önünde denetimler öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Biz şehrimizi, insanımızı seviyoruz, onların zorda kalmasını değil, aksine sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için gayret gösteriyoruz. Başkanlıktan öte bir doktor olarak, son zamanlarda sanki sıradanlaştırmış gibi, ‘bize bir şey olmaz’ mantığıyla hareket etmeyi marifet saymış gibi yaklaşımlar görüyoruz. O zaman hepimiz sıkıntıya düşüyoruz. Kayseri insanının zeki yaklaşımı ve anlayışı içerisinde daha dikkatli davranacağız ve inanıyorum ki bu süreci de atlatacağız. İnşallah turuncudan sarıya, sonra maviye doğru yönelim elde edeceğiz. Bu işin şakası yok, ‘bana bir şey olmaz’ demeyelim, tedbirlere ve kurallara uyalım, biz sizler için varız” diye konuştu.

ULAŞIMDA HES KODU SAYESİNDE 200’E YAKIN RİSKLİ VATANDAŞ TESPİT EDİLDİ

Büyükkılıç, ulaşımda hiçbir sorun yaşanmadığını belirterek, “Ulaşım birimimiz gerekli hassasiyeti gösteriyor ve çalışmaları yapıyor. Herhalde en risksiz alan toplu ulaşım alanıdır. Ulaşımda HES kodu uygulamamız 3 aydan fazla devam ediyor. Değerlendirmelerimizde HES kodu uygulaması sayesinde 200'e yakın riskli vatandaşlarımızı gerekli ve ilgili yerlere bildirim yapan bir uygulama söz konusudur. Fedakârlığın azamisini yapıyoruz, ulaşıma her ay 20 milyon TL sübvanse destek veriyoruz” dedi.

DİNAMİK DENETİM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini, bu dönemle birlikte iş yerleri kapalı olan esnafların iş yerlerinin açıldığını ve sokak kısıtlamalarında esnemeler getirildiğini hatırlatan Vali Şehmus Günaydın ise, “Hayatın her alanında vatandaşımızın rahatı ve huzuru için birçok tedbir uygulamaya konuldu. Ancak bu tedbirlerin uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti göstermediğimiz takdirde, elde ettiğimiz bu kazanımları çok yakın zamanda kaybedebileceğimizi ifade etmek isterim. Artık sözün bittiği noktadayız, 15 gün içerisinde maalesef vaka sayımız yüzde 50 arttı, bir adım daha kırmızı bölgeye yaklaştık. Bu 10 gün içerisinde kurallara uymada gayret göstermez isek geriye dönüş olacak” dedi. Vali Günaydın, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla dinamik denetim döneminin başlayacağını, bu denetimlerle vatandaşların bilgilendirileceğini, elde edilen kazanımların kaybedilmemesi konusunda uyarılar yapılacağını ifade etti.

DENETİMLERDE 10 BİN MASKE DAĞITILDI

Açıklamaların ardından Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı, Kurşunlu Parkı, Düvenönü ve Cami Kebir gibi şehrin en işlek yaşam alanlarında esnaf ve vatandaşlarla görüşüp, pandemi tedbirlerini yerinde incelediler. Günaydın ile Büyükkılıç, ayrıca vatandaşlara maske de dağıttı. Denetimler esnasında vatandaş ve esnafa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından da farkındalık oluşturmak amacıyla 10 bin maske dağıtımı yapıldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *