Yükleniyor
Yükleniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar açılmayacağını eğitimin de uzaktan devam edeceğini açıkladı.
Diyarbakır’da depremden etkilenen yerlerde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. ‘Asrın felaketi’ olarak değerlendirilen ve 10 ili etkileyen depremlerle ilgili Erdoğan şunları söyledi: “Pazartesi günü yaşadığımız 7.7-7.6 şiddetindeki depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır'dır. Ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük 3 kat daha yıkıcı. 1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale, Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir. Gördüklerimiz ve dinlediklerimiz Türkiye'nin nasıl büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunun ispatıdır. Dünyanın önde gelen bilim insanları da depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı konusunda hem fikirdir. Asrın felaketi olan deprem 1000 kilometrede hissedilmesine rağmen 500 kilometrede yıkıma yol açmıştır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ikinci bir açıklamaya kadar açılmayacağı duyurulan üniversitelerle ilgili de, yüksek öğrenimin yaza kadar örgün eğitime geçmeyeceğini açıkladı. Erdoğan, “Üniversitelerimizin, tamamının Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi bir defa tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle yollarına devam edecekler. Ve üniversitelerimiz bu noktada tadil ederek Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarını inşallah misafirhane gibi kullanacağız” dedi. Bilindiği üzere Kayseri’de Erciyes, Kayseri, Nuh Naci Yazgan, Abdullah Gül ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri bulunuyor.
CAN KAYBI 21 BİN 43’E YÜKSELDİ
Deprem bölgesini bir yıl içinde inşa ve ihya edeceklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde şu ana kadar can kayıplarının 21 bin 43'e yükseldiğini, depremlerde 80 bin 97 kişinin de yaralandığını açıkladı.
0 Yorum:
Yorum Bırakın