Ümraniye Belediyesi'nden Onikişubat ilçesine 1 yıllık gıda desteği

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine kuracağı konteyner kentin 1 yıllık gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattı. ‘Bir Koli de Sizden Olsun’ kampanyası için 14 Mart’ta Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde iş insanlarının katıldığı bir bağış ve tanıtım programı düzenlendi.


134 Görüntüleme

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde kurulumu devam eden ve kısa süre sonra açılışı yapılacak olan 500 konteyner eve yerleşecek olan ailelerin, 1 yıl boyunca gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından ‘Bir Koli de Sizden Olsun’ kampanyası başlatıldı. Ümraniye halkının da destek verdiği kampanya için Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde iş insanlarının katılımıyla bir bağış ve tanıtım toplantısı düzenlendi. Ümraniye’nin afet kardeş şehri olan Onikişubat’ın depremzede vatandaşları, gıda yardımı kampanyasıyla Ramazan ayına birlik ve beraberlik içinde girecek.

BİR EVDEN FARKI YOK

Kurulum çalışmalarının devam ettiği konteyner kent kısa bir süre sonra depremzedelerin hizmetine sunulacak. Bir ailenin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilen konteyner kentte;  yataktan halıya, masadan koltuğa kadar her türlü detayın düşünüldü. Konteyner şehirde ayrıca; çamaşırhane, kafeterya, market, sağlık merkezi, mescit, çocuk oyun alanı gibi sosyal donatı alanları da yer alıyor. Standartlara uygun şekilde, imalatı özel olarak yapılan konteynerlerin her biri 3×7 m ölçülerinde, 21 metrekareden oluşuyor. 7-8 kişilik bir ailenin barınabileceği yapılan evlerde; 2 oda, mutfak ve banyo-tuvalet bölümleri yer alıyor. TSE-CE belgeli malzemelerden yapılan konteyner evlerde ısı ve ses yalıtımı da yer alıyor.

YIL BOYUNCA GIDA İHTİYAÇLARI DA KARŞILANACAK

Kurulum çalışmalarının tamamlanmasının ardından konteyner kentte yaşayacak ailelerin bir sene boyunca gıda ihtiyaçları da Ümraniye Belediyesi tarafından sağlanacak. Belediye tarafından bu ihtiyaçların karşılanması için bir yardım kampanyası başlatıldı. 655 lira tutarındaki yardım kolisinde; 1 litre yağ, 2,5 kilogram pirinç, 2,5 kilogram mercimek, 2 kilogram çay, 3 kilogram şeker, 3 kilogram makarna, 2 kilogram nohut, 1 kilogram kuru fasulye, 3 kilogram bulgur ve 3 kilogram un yer alacak. Vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi Afet Bölgesi Konteyner Kent Yardım hesabı üzerinden kampanyaya katılabilecekler.

NİSANDA KAHRAMANMARAŞ’A 100 KONTEYNER DAHA EKLENECEK

Toplantı sonrası konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “6 Şubat büyük deprem felaketimizin yaraları sarılmaya devam ediyor. İlk güne göre baktığımızda orada her türlü hizmetin olduğunu görüyoruz. Bir taraftan konteyner kentler, bir taraftan çadır kentler bir taraftan da kalıcı kentlerin, konutların yapımı başladı. İhtiyaçlar karşılanıyor. Ümraniye olarak biz de yardımlara devam ediyoruz. Konteyner kentimizi bir hafta içinde tamamlayıp Ramazan’a yetiştireceğiz. 526 konteynerle 3 bin küsur ailemizin, kişinin kalacağı bir konteyner kentini, Onikişubat Yaşam Merkezi'ni hayata geçiriyoruz. Nisan ayında Kahramanmaraş'a 100 konteyner daha ekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

“HER AY İÇİN 8 BİN KOLİ GEREKLİ”

Yıldırım, “Bugün de durum değerlendirmesi için Ümraniye’deki iş adamlarıyla buradayız. Bir gıda kolimiz 655 lira. Vatandaşa bunu tabana nasıl yayarız diye istişareler yaptık. Biz Onikişubat’ta görevli bir belediyeyiz. Orada bulunan diğer dört belediyeyle de ayda yirmi, yirmi beş bin koli gidecek şekilde planlama yaptık. Bize de beş bin koli düşmüştü. Ayrıca her ay 2-3 bin koliyi de buradaki vatandaşlarımıza vereceğiz. Her ay sekiz bin kolilik bir ihtiyaç var. Bu sayıyı da bugün Ümraniye tabanına yaydık. Yardım yapmak isteyenler ister 655 lirayı AFAD'a ister kaymakamlığımızın nezdinde Ümraniye Belediyesi olarak açtığımız hesaba yatırılabilir” dedi.

“LÜTFEN VATANDAŞ MAL HESABI YAPMASIN”

Ümraniye’deki deprem hazırlıklarına da değinen Yıldırım son olarak şunları söyledi:

“Ümraniye sağlam zemindedir. Binalarımızın yüzde 65-70’i yenilenmiştir. 1999 öncesiyle 1999 sonrasını ayrı değerlendirmek lazım. Ümraniye’de sağlıksız konutlarımız da var. Onların da plan hazırlıkları bitti. İnşaata mani hal kalmadı. 622 konutlu o inşaat da bir aya devam edecek. Sayın Şehircilik Bakanımızla organizasyonu yaptık. Bir taraftan da bütün ilçe belediyelerimizle Ümraniye'de de afete hazırlıklar devam ediyor. Biz geldiğimizden beri o günden bugüne 654 tane binayı yıktık. Ama bu sayı henüz yeterli değil. Vatandaşlarımızdan benim ricam lütfen mal hesabı yapmadan, otoriteyle tekniğe uygun, güvene dayalı şekilde işlerimizi bir an evvel bir araya gelerek yapalım.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *