Ülker öğretmen kısa ömrüne çok şey sığdırdı

Boğazlıyan’ın Yenikişla köyünde, ailenin 6 ncı ve en küçük kızı olarak 1973 yılında dünyaya gelen Ülker Çınar Tokgöz, 14 Haziran 2023’de yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek Londra’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mete Tokgöz eşinin kaybının ardından “ O, bu dünyaya yanlışlıkla gelmiş bir melek idi, esas doğası olan cennetine geri döndü. Işıklar altında , nur içinde yatsın, yattığı yerler onu incitmesin. Ruhu şad , mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. “dedi.


314 Görüntüleme

Üniversiteye kadar olan tahsilini  Boğazlıyan ve Ankara’da tamamlayan Ülker Öğretmen sırasıyla, Turizm Meslek Yüksekokulu, Bilkent Üniversitesi Tercümanlık ve Rehberlik Bölümü,London Computer Science son olarak da Manisa Celal Bayar Üniversitesi  İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.

 

Kısacık ömrüne 4 üniversite diploması sığdıran Ülker Çınar Tokgöz, Ankara’da  çeşitli okullarda İngilzice öğretmenliği yaptı. Ardından Mete Tokgöz ile hayatını birletiren Ülker  Öğretmen Fethiye Amerikan Kültür Derneği’nde İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. 

 

Eşiyle birlikte Londra’da yaşamaya karar veren Ülker Çınar Tokgöz mesleğini burada sürdürürken çok sayıda kitabı da Türkçeye çevirdi.

 

Ençok sevdiği sözün “damdan düşenin halini damdan düşen anlar” cümlesi olduğunu belirten eşi Mete Tokgöz, rahmetli Tokgöz’un Dostoyevski’nin tüm kitaplarını defalarca kere okuduğunu da hatırlatarak,”Ençok sevdiği kitapların arasında, Uğultulu Teplere, Sefiller, İnsan Ne ile Yaşar ve  İki Şehrin hikayesi  adlı eserler vardı. Sanatsal ve edebi yönü çok kuvvetli olduğu için gittiği her yeni yerde ilk ziyaret ettiği adresler müzeler olurdu” dedi. 

 

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşen ve 14 Haziran 2023 te Londra’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ülker Çınar Tokgöz için eşi Mete Tokgör sözlerin şu cümlelerle bitirdi  :

 

“ Kıymetli Ülker’imiz  amansız kanser hastalığı ile bir yıla yakın boğuştuktan sonra  maalesef 14 Haziran  da  hakkın rahmetine kavuştu. O bu dünyaya yanlışlıkla gelmiş bir melek idi, esas  doğası olan   cennetine  geri döndü. Işıklar altında , nur içinde yatsın, yattığı yerler onu incitmesin. Tüm ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun, bu güzel meleğimizi de allah rahmet eylesin, ruh uşat olsun. ”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *