ULUSKON Başkanı Nezaket Atasoy: Türkiye Ve Etiyopya Arasındaki İş Birliğini Derinleştireceğiz

Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Etiyopya Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud’u ziyaret etti. Atasoy ziyaret kapsamında Türkiye ile Etiyopya arasındaki iş birliğinin derinleşeceğini söyledi.


972 Görüntüleme

İkili ziyaret kapsamında, iki ülke arasındaki iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Başkan Atasoy, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile Etiyopya ekonomik forumu yapma önerisinde bulunarak, “Etiyopya ve Türkiye arasındaki iş birliğini ve ticareti çok daha büyük seviyelere çıkartmak hepimizin amacıdır. ULUSKON olarak Afrika’da birçok başarılı çalışması olmuştur, birçok ekonomik forum ve konferanslar düzenlemekle beraber, önemli protokol anlaşmaları imzalanmıştır. Dolayısıyla Büyükelçiliğimizin de desteğiyle birlikte ULUSKON olarak bir fark yaratacağımıza inanıyoruz. İki ülke arasında iş birliğinin her sektörde etkinleştirilmesi gerekir” dedi.

‘HEDEFLERİMİZİ ULUSKON İLE BİRLİKTE BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’

Büyükelçi Adem Mohamed Mahmud ise, ULUSKON Başkanı ve heyetinin Büyükelçiliğe ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "ULUSKON, dünyada çok önemli projelere imza atıyor. Türkiye ve Etiyopya arasındaki ticaretin büyümesinde ULUSKON'un önemli bir yeri olacağını düşünüyorum. Özellikle yatırım, ihracat ve ithalat hedeflerimizi ULUSKON ile birlikte büyütmek istiyoruz. Beraber düzenleyeceğimiz ekonomi zirvesi için de tam desteğimize sahipsiniz” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *