Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği 474 bin Avustralya doları bağış topladı

Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği, bugün deprem felaketi için düzenledikleri bağış kampanyasında miktarın 474 bin Avustralya Dolarına (AUD) ulaştığını duyurdu. Öte yandan Avustralya’nın arama kurtarma ekibi ise Türkiye’deki deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ettiği açıklandı.


2440 Görüntüleme

Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği, depremzedelere yardım amaçlı başlattıkları bağış kampanyasında hedeflerinin 500 bin AUD olduğunu ifade ederek bugün itibariyle 474 bin AUD’a ulaştıklarını duyurdu. Açıklamada “Büyükelçiliğimiz uhdesinde açılan bağış hesabında 22 Şubat 2023 saat 12:00 itibariyle depremzedeler için 474.090,12 Avustralya Doları toplanmıştır” denildi.

AVUSTRALYA EKİBİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Avustralya, deprem felaketi sonrasında 14 Şubat’ta aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu ‘kentsel arama ve kurtarma’ ekibi gönderdi. Ekibin hali hazırda deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Avustralya Dış ilişkiler ve Ticaret Ofisi’ne (DFAT) bağlı İnsani Yardım Koordinatörü Beth Delaney, ekibin çalışmaları hakkında dün “Avustralya'nın Kentsel Arama ve Kurtarma Uzmanları, Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Türk makamlarına ve topluluklarına paha biçilmez destek sağlamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *