Tüp bebekte yapay zeka gebelik şansını arttırıyor

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, doğal yolla bebek sahibi olamayan çiftlerin yapay zekanın tüp bebek yönteminde uygulanmasının şanslarını arttığını söyledi.


579 Görüntüleme

 Yapay zekanın tüp bebek embriyosunda en şanslı embriyoyu seçmeyi kolaylaştırdığını belirten Öner, “Hastaların gebelikte yüzde kaç şansı olduğunu gösteriyor. Bu sayede hastanın ilk embriyosunda gebelik şansını artırmış oluyoruz” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tüp bebek başarısızlığının en büyük sebebinin genetik bozukluk olduğunu söyledi. Bu gibi durumları ölçmek için de yapay zekanın genetik kısmından yararlanıldığını ve tarama testi olarak kullanıldığını anlatan Öner, yapay zekanın tüp bebek gebelik şansını arttırdığını kaydetti. Öner, “Yapay zeka, tarama testi sayesinde genetik yapısı en iyi embriyoyu seçmemize yardımcı oluyor. Böylelikle gebelik elde etme noktasında başarı şansımız artıyor” dedi.  

Tüp bebekte yapay zekanın nasıl ortaya çıktığını da anlatan Öner, ”Dünyanın en iyi tüp bebek merkezleri embriyo resimleriyle bir veri bankası oluşturuyor. Bu alanda çalışan doktorlar da hastaların embriyosunun fotoğrafını göndererek o veri bankasına katkı sağlıyor. Veri bankasındaki embriyolarla bize başvuran çiftimizin embriyosu kıyaslanıyor. Ve bize gebelik şansı en yüksek embriyoyu yapay zeka bildiriyor. Biz bu transferle de gebeliği ilk seferde yakalamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *