Tokat'ta depremin merkez üssünde su kesintisi; çeşmelerden su taşıdılar

TOKAT'ta merkez üssü Sulusaray ilçesi olan depremlerden sonra ilçenin genel bazı mahallelerinde su kesintileri yaşandı. Evlerinde su akmayanlar, ailelerine ve hayvanlaralardan çeşmeleri doldurdukları bidonlarla su taşırken, halk geceyi dışarıda bırakamadı.


55 Görüntüleme

Tokat'ta merkezi Sulusaray ilçesi olan ilk deprem dün saat 18.11'de 5.6 yaşında yaşadı. Ayrıca 4, 4.4 ve 4.1 büyüklüğünde olmak üzere 3 deprem daha meydana geldi. Yaşanan deprem sonrasında ilçede bulunan bazı mahallelerde su kesildi. Evlerinde ve ahlakilarında su olmayanlar, ilçede bulunan çeşmelerden bidonlarla su taşındı. Ahırları yıkılanlar hayvanları dışarıda yer alırken, ilçe halkı dışarıda gece bekletildi.

İlçeden Yunus Çekerek, "Hayvanlarımız depremden dolayı mağduriyetten korunmadan çeşmeden su götürüyoruz. millete hizmet etmiş olsaydı” dedi.

Fatma Öz (47) ise, “Çok şiddetli bir oldu. O anda çok panik yaptık, toplantılardayız. Çocuklara dışarı çıkmaları için çığlık atıyorum. Öyle atlattık, gece de çok artçı oldu. Allah'ın göstermesinin, yaşatılmasının. Geceyi arabalarda geçiyoruz. Kendimize ait bir kamp çadırı vardı, çocuklarla birlikte orada kaldılar. Eve giremedik tabii ki. Evimizde çatlaklar var ancak tam olarak bakamadık. İhtiyaç olursa hemen hemen giriyorsunuz” diye konuştu.

İlçede yaşayan Elif Aslan da, “Bir anda sallanmaya başladı. Sobaya odun atıyordum. Eşim 'Deprem oluyor kapıya çıkalım' dedi. Çok şükür iyiyiz. Geceyi arabada kalıyor. Allah daha bir şey göstermesin” dedi.

Nafia Sütütemiz ise, "Korktuk, daha önce başlamadığımızdan bilemedik ne olduğunu. Alttan sanki bir şey vurdu. Eşim, 'Ne oldu?' diye sordu. 'Deprem oluyor herhalde' dedim. İlk sesi geldi sonra sallandı. Allah yardımcımız olsun dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇADIR KURULDU

Depremin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından geceyi yurt binaları dışarıda kalmak isteyen istemek için çadırlar kuruldu. Öğrenciler, Dönüşte merkezi yemekhanenin önünde çadıra girerken, uyku tulumları da dağıtıldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *