Togg Dünyada Büyük Yankı Uyandırdı! Çılgın Türkler Geliyor

Yerli imkanlarla hayata geçirilen Türkiye'nin otomobili Togg dün banttan indirildi. Togg'un banttan indirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu.


9475 Görüntüleme

Türkiye'nin 60 yıllık hayali yerli ve milli otomobil Togg ile gerçek oldu. Togg'un 18 Temmuz 2020'de inşaatına başlanan Gemlik Kampüsü, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilen açılış dünyada büyük ses getirdi.

DÜNYA'DAN TOGG'A ÖVGÜLER GELDİ

Rusya, Amerika, Çin ve Yunanistan gazeteleri Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili Togg'a övgüler yağdırdı.

'Erdoğan seçimlere doğru ilk Türk elektrikli otomobilini görücüye çıkardı' başlığını seçen Bloomberg, Türk liderin bir de lityum iyon pil fabrikası kurulacağını duyurduğunu yazdı.

BLOOMBERG ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ MANŞETTEN VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üretim bandından çıkan ilk aracı sürdüğünü kaydeden Bloomberg, lityum iyon pil fabrikasının birlikte kurulacağı şirketin ise açıklanmadığını aktardı.

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerini manşetine taşıdı:

"Türkiye'nin yerli otomobili, TOGG, tüm modelleriyle Avrupa'nın yollarına çıkacak. Onlar, 'Çılgın Türkler geliyor' diyecekler."

 

ÇİN AJANSI'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VURGUSU

Çin haber ajansı Xinhua, ''Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli otomobil fabrikasının açılışını yaptı'' başlığıyla abonelerine geçtiği haberde, törenin Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştiğini öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık günlerinden bu yana yerli otomobilin hayalini kurduğunu dile getiren Xinhua, TOGG'un satışlarının Şubat ayında başlayacağını bildirdi.

 YUNAN GAZETE ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ MANŞET YAPTI

Yunan Kathimerini gazetesi ise törende kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini sayfasına taşıdı.

Yerli Tayfun füzesinin Yunan kamuoyunda geniş yer bulduğunu belirten Erdoğan'ın bu sözlerini okurlarına anlatan Yunan gazete 'Erdoğan'dan Tayfun balistik füzesi için: Devamı gelecek' başlığını kullandı.

TÜRK OTOMOBİLİNİ AVUPA YOLLARINDA GÖRECEĞİZ

Yunan Proto Thema internet sitesi de, tıpkı Kathimerini gibi Erdoğan'ın TOGG fabrikasının açılışında Yunanistan'a göndermede bulunduğunu  bildirdi. Erdoğan'ın "Tayfun derhal Yunanistan'ın ve Yunan halkının gündemine girdi. Bundan sonrası da var" dediğini belirten internet sitesi, yerli otomobilin ise Avrupa yollarında görüneceğini ifade etti.

The Greek Reporter internet sitesi, "Türkiye Cumhuriyet'in 99. yılında ilk yerli otomobilini tanıttı." dedi.

RUS HABER AJANSI: ''TÜRKİYE BU PROJE İÇİN 60 YILDIR BEKLİYOR''

Rus haber ajansı Ria Novosti projeye 3 yıl önce start verildiğinin altını çizdi. Haberde Erdoğan'ın ''Türkiye bu proje için 60 yıldır bekliyor'' ifadesine yer verildi. Ajans elektrikli yerli otomobilin 30 dakikada şarj olabileceğini ve menzilinin 500 kilometre olduğunu yazdı.

Bir başka Rus haber ajansı TASS ise, tarihi töreni 'Türkiye, yerli elektrikli otomobil Togg'un seri üretime başladığını ilan etti' başlığı ile abonelerine servis etti.

ARAP DÜNYASINDA DA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

''Erdoğan, ilk elektrikli yerli otomobil Togg'un fabrikasını açtı'' diyen Al Jazeera, haberinde videoya da yer verdi.

El Arabiya, ''Türkiye ilk yerli otomobil üretimini kutluyor'' başlıklı haberinde fabrika açılışının Cumhuriyet Bayramı'nda yapıldığını vurguladı.

28 Ekim'de Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesi de uluslararası medyada ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yaptığı yeni anayasa çağrısı ve '2053' vurgusu haberlerin manşetinde yer aldı.

FRANSA'DA "HOLLYWOOD TARZI KLİP" VURGUSU

Fransız basını, Türkiye Yüzyılı şarkısını merceğe aldı.

Haberlerde "Modern Türkiye'nin dünü ve yakaladığı askeri güç, tanıtım toplantısında Hollywoodvari 2 kliple anlatıldı." denildi.

 ALMAN BASININDA YENİ ANAYASA ÇAĞRISI YER ALDI

Alman basını, Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını öne çıkardı.

Alman Deutschlandfunk haber sitesi "Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa istiyor." başlıklı analiz yayımladı.

YUNAN BASININDA 2053 VURGUSU ÖN PLANDA

Yunan Ethnos gazetesi Cumhurbaşkanı'nın "Artık takip eden değil takip edilen bir ülkeyiz. 2053'te en güçlü 10 ülkeden biri olacağız." cümlesini büyük harflerle verdi.

Greekcitytimes internet sitesi, Erdoğan'ın Ayasofya'ya ilişkin sözlerini satırlara taşıdı.

''ERDOĞAN, GELECEK YÜZYILDA TÜRKİYE VİZYONUNU ORTAYA KOYDU''

Amerikan Washington Post gazetesi, "Erdoğan Türkiye'nin geleceğini çizdi, yeni anayasa sözü verdi." başlığını kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *