Ticaret Müşavirleri KTO’da bir araya geldi

Ticaret Müşavirleri KTO’da bir araya geldi


203 Görüntüleme

Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ‘Ticaret Müşavirleri Buluşmaları Etkinliği’nde konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Üyelerimizi 11 ülkede görev yapmış olan Ticaret Ateşelerimizle bir araya getiriyoruz. Ülke olarak 140 milyar dolarlık, şehir olarak 1.5 milyar dolarlık ticaret hacmimizin olduğu bu ülkelerde ticaret müşavirlerimiz, Türkiye’nin ihracatını arttırmak için yıllarca gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcadılar. Bizde bugün bu tecrübelerini ihracat yapacak üyelerimize aktarabilecekleri bir zemin oluşturturduk. Ticaret Müşavirleri ile buluşma etkinlikleri bugüne kadar sadece İhracatçı Birliklerinde gerçekleştirilirken, Odalar bazında ilk kez Kayseri Ticaret Odası’nda yapılıyor olması da ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi. 

Yurtdışı görev sürelerini tamamlayarak T.C. Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatında göreve başlayan Ticaret Müşavirlerin ve Ataşelerin edindikleri bilgi ve tecrübeleri firmalar ile paylaşmaları amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Kayseri Ticaret Odası-KAGUTİM (Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi) organizasyonunda, ‘Ticaret Müşavirleri Buluşmaları Etkinliği’ gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında daha önce Almanya, Bangladeş, Belçika, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Macaristan, Malezya, Moğolistan, Rusya Federasyonu ve Ürdün’de görev yapmış olan Ticaret Müşavirleri görevleri süresince edindikleri tecrübeleri ve pazara giriş bilgilerini ihracatçılar ve üye firmalarla paylaştı. Bu sayede proje faydalanıcıların ve üye firmaların uluslararasılaşma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

KTO Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Dış Temsilcilikler Daire Başkanı Evren Subaşı, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurutuluş Karamustafa, ICMPD-ENHANCER Hibe Yönetim Sorumlusu Mehmet Çağlar Aydın, protokol üyeleri ve oda üyeleri katıldı.
 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *