‘Tarım Anneleri Ev’lendi’

Talas Belediyesi tarafından ilçenin kırsal mahallelerinde çalışan mevsimlik işçilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen “Tarım Anneleri Ev’leniyor” projesi kapsamında oluşturulan konteynır evler işçilere teslim edildi.


248 Görüntüleme

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başlattığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirilen toplam 2 milyon 500 bin liralık yatırımla Alaybeyli Mahallesi’ne kurulan konteyner kent, mevsimlik işçilerin daha konforlu bir ortamda barınmalarını sağlayacak. Toplam 3 bin 500 metrekare alanda yapılan projede her biri 21 metrekare büyüklüğünde 30 yaşam konteyneri, 1 eğitim konteyneri ve 1 çamaşırhane konteyneri ile çocuk oyun alanı bulunuyor. 

Talas’ın Alaybeyli Mahallesi girişinde gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, “Bir yanda pandemi süreci bir yanda da yaşamakta olduğumuz Rusya - Ukrayna savaşı bize bir gerçeği tekrar hatırlattı. Yaşamda en önemli kaynak tarımsal üretim kapasitesidir. Tarımsal üretim kapasitesi kadar ise o kadar zenginsiniz. Bunun için ne lazım güneş lazım, su lazım, toprak lazım, üretici lazım ve elbette ki bunu yapacak tarım işçisi lazım. Allah'a şükür olsun ki Allah bize toprağa vermiş, suyu vermiş, güneşi vermiş, Kayserimize güzel üretmeye hazır, gayretli, çalışkan üreticiler vermiş. Bu işçilerin kalması için yer lazım. Çalıştıkları insanların, ailelerin yanlarında kalacak halleri yok. Şimdiye kadar çadırlarda yaşamlarını sürdürmüş sürdürmeye çalışıyorlardı ama şu anda böylesine güzel bir ortamda yaşamaya devam edecekler. Ben Oran Kalkınma Ajansına, ilçe belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Pandemi sürecinde en önemli sektörün gıda yani tarım ve hayvancılık olduğunun anlaşıldığını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “Tarım işçileri, tarımla uğraşanlar hem yerliler hem de buraya işçi olarak gelen kardeşlerimizin olumsuz şartlarını olumluya çevirmek üzere burada 30 tane konteyner var. Çamaşır yıkama konteynırı ve çocuklar için eğitim konteynırı var. Ayrıca burada emeği geçen başta Oran Kalkınma Ajansına, Tarım İl ve İlçe müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şükürler olsun ki insana değer vermek adına burada bu böyle bir faaliyetin yapılmış olması hakikaten onurlandırıyor gururlandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir neferi olmak bizim için son derece gurur verici onur verici bir şey. Allah’a çok şükür ki devletimiz var. İlelebet payidar olsun. Herkesin tarımı hayvancılığı üretimi bereketli olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konteynır evlerin anahtarları, işçi ailelerine teslim edildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *