Yükleniyor
Yükleniyor
Törene Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez’in yanı sıra Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, İHH Hollanda Temsilcisi Ayhan Arslantaş, Adil Paylaşım Derneği Temsilcisi Murat Kurt, Hayırsever Murat Aydın ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.
“ENGELLİ ARAÇLARI BAKIM ÜNİTEMİZİN ÜNÜ ŞEHİR DIŞINA ULAŞTI, 2 YILDA 600’DEN FAZLA ARACI TAMİR ETTİK”
Törende kürsüye gelerek konuşma yapan Başkan Mustafa Yalçın, “'Kendi acısını hissedene canlı, başkasının acısını hissedene insan' denir diye güzel bir söz var. Burada, Hollanda’dan 4 kardeşim, insanın acısını hissetme adına, bizim buradaki bir takım eksik olan iyilikleri tamamlamak üzere kendilerini mesul hissetmişler. Onlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah, kendilerinden razı olsun. Hollanda’da yaşıyorlar. Orada edindikleri 35 tane akülü arabayı, 20 tane manuel engelli aracını bizimle paylaşıyorlar. Dahası Türkiye’nin her tarafına ulaştırmaya çalışıyorlar. Keşke böyle bir ihtiyacımız olmasaydı ama insanız, insan dünyaya sınav için geldi. Hepimizin kendine göre bir sınavı var. Ama her şeyden önemlisi Allah, devlete zeval vermesin. Devletin çatısı çok önemli. Devletimiz hakikaten, engelli kardeşlerimiz konusunda ileri derecede gayret serf ediyor.” dedi.
Daha sonra Talas Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı hizmetlerle sözlerine devam eden Başkan Yalçın, belediye bünyesinde yürütülen engelli araçları bakım onarım hizmetini ve bu hizmetten yararlanan bir vatandaşla aralarında geçen diyaloğu anlattı.
Başkan Yalçın şunları söyledi: “Biz, Kayseri’de bundan 2.5 yıl önce, bu akülü araçların, manuel araçların tamiri noktasında bir atölye açtık. Bir de baktık ki Talas’ta başladık biz bu işe, Kayseri’nin her tarafını kapsamaya başladı. Şehir dışından da talepler gelmeye başladı. Bu, basit bir konu gibi görünüyor ama bu araçları kullanan kardeşlerimiz için hakikaten önemli. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bilhassa kadın kardeşlerimiz geldiler ‘Biz, size teşekkür ediyoruz’ dediler. Neden? ‘Biz, akülü aracımızla çarşıya alışverişe, sokağa çıkacağımız zaman arabamız bozulursa ne yaparız? Bunun cevabını bilemiyorduk ve bir sıkıntıyla Bismillah deyip çıkıyorduk. Sonra siz bu sistemi kurdunuz, şimdi bizim aracımız bozulursa belediye gelecek tamirini yerinde mümkünse yerinde yapacak, değilse aracımı kendi atölyesine götürecek, beni de evime bırakacak, sonra benimle aracımı buluşturacak. Şimdi çok rahatım’ dedi. Hakikaten böyle oluyor.”
Hizmetin başladığı günden bu yana 600’ün üzerinde engelli aracını tamir ettiklerini ifade eden Başkan Yalçın, sözlerini “2 yılda 600’ün üzerinde aracı tamir etmişiz bu da çok güzel bir dokunuş. Bunu yapabilmek bize nasip oldu. Bizde sizlere hizmet etmekten bu konuda mutluyuz. Zaten belediyelerin görevi, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak değil mi?” ifadeleri ile noktaladı.
0 Yorum:
Yorum Bırakın