Sulusaray’da 13'üncü yüzyıldan kalma cami, depremde hasar gördü

TOKAT'ın Sulusaray ilçesindeki Malum Seyit Camisi'nde depremde hasar görüldü. Tokat Milletvekili Mustafa Arslan 13'üncü yüzyılda yapılan caminin kısa sürede yeniden yeniden kaldırılacağını söyledi.


48 Görüntüleme

Sulusaray ilçesi Malum Seyit Mahallesi'nde mahalle ile aynı adı taşıyan 13'üncü yüzyıldan kalma Selçuklu eseri cami 5,6 katlıki depremde bir kısmı olarak zarar gördü. Çivi kullanılmadan inşa edilen, ahşap tavanı ve yapıların oyma tekniğiyle, duvarları bir sıra kesme taş, üç sıra tuğla dizilerek örülen caminin duvarında çatlak oluştuğu görüldü.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, "Tarihi bir camımız, eserimiz Selçuklu döneminde yapılmıştır. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından restore edildi. Bu son depremde de kapsamlı olarak bir hasar var. Umarım kısa zamanda burayı yeniden canlandırıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bu camımız Türkiye'de 3 Çivisiz camiden kesilmiş, çivi kullanılmış ecdat yadigarı bir eser umarım burada kısa sürede kaldıracağız.Bölgedeki deprem nedeniyle çok şükür bir can kaybımız yok.30 ilçemizde hasar tespitlerimiz şu anda çalışıyor. Dondurularak bu yaraları sarmaya başlayacağız. Kızılay'ımız burada, AFAD'ımız, Valiğimiz burada, kısa zamanda eksiklerimizi tamamlayacağız" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *