Sokak köpeğinden kaçarken kazada ölen Mahra'nın babası: Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun

Sokak köpeğinden kaçarken kazada ölen Mahra'nın babası: Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun


65 Görüntüleme

ANTALYA'da sokak köpeğinden kaçarken kamyonun darbesiyle hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın (9) babası, Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'nin kurucusu Murat Pınar, Hayvanları Koruma Kanunu' Dair Kanun Teklifi'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından değişiklik yapılmasına ilişkin şu açıklama yapıldı: "Bu kanun, insan onurunu ve hayvan refahını koruyarak yaşatılacak bir kanun haline getirildi. Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun" dedi.

Serik ilçesi Belek Mahallesi'nde 5 Mart 2022'de meydana gelen olayda, arazide dolaşan başıboş köpeğin havlamasından korkup, kaçan Mahra Melin'e, İrfan Yayla'nın kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyon kullanıldı. Ağır yaralanan Pınar, 23 gün sonra hayatını kaybetti. Sokak hayvanlarının başıboş dolaşmasının daha çok canlar yakacağını söyleyen baba Murat Pınar, kazadan sonra Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kurdu.

'KAPIMIZA YEM DÖKER, SU KOYAR, GÖRDÜĞÜMÜZ HER KÖPEĞİ SEVERDİK'

Murat Pınar, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren 17 maddelik, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, 2 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak çoğaltılmasının ardından belirtildi açıklama yaptı. Murat Pınar, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği, 3 yıl önce birisi 'Bu isimde bir dernek kuracaksınız, zorlu bir mücadeleye gireceksin' deseydi güler yüzlü geçerdim. Yine 3 yıl önce birisi 'Gözün nuru biricik yeteneği, Mahra'n, başıboş bilgilerinin sonucu çok acı bir şekilde vefat edeceksin, inanamazdım. Ama keşke biri söyleseydi. Biri sokakta başıboş bırakılan köpeklerin ölüme sebep olsaydı söyle. İşte, Güvenli Sokaklar Derneği'nin kuruluş amaçlarından biri budur. Sorun hakkında bilinçlendirmek ve başka çocukların aynı şeyleri zarar görmesini engellemek.Biz cahil hayvanseverlerimiz, kapımıza yem döker, su verirler, onların köpeğini severdik. devletimiz bu soruna bakım bulmak istedi.Zor bir yola çıktığımızı en başında fark ettik ama dönmedik. Türlü hakaretlere, iftiraya, itibar suikastlarına maruz bırakıldı. Yılmadık. Bize katılanlar oldu, yükümüze onun ucunda destek olanlar, elimizi tutanlar, hayalimizi silenler oldu. Dernek üyesi, gönüllü, dost, arkadaş, aile olanlar oldu. Talebimiz çok netti, başıboş köpeklerin genişletilmiş, sokakların çocuklarının güvenli hale gelmesi, köpeklerin de huzurlu yuvalara kavuşması. Bu amaçla derneğimiz Türkiye'de insan haklarının ve hayvan refahının sağlanmasının korunması için mücadele eden tek sosyal toplumsal gelişmedir" dedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun insan, hayvan ve çevre koruma amacıyla köpeklerin başıboşluğuna son barındırma ve sahiplendirme esaslı olarak değiştirildiğini söyleyen Murat Pınar, "Bu kanun, insan onurunu ve hayvan refahını koruyarak yaşatacak bir kanun haline geldi. İnsan, çevre ve diğer hayvanlar ile tek tek köpeklerin zarar görmesine sebep olan al, rehabilite et, sal metodundan, al, rehabilite et, sahiplendirilene kadar barındırma metoduna geçilmiştir" açıklamasında bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür eden Murat Pınar, "Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *