Siyasilerden 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin'e Tebrik Mesajları

Türkiye'deki siyasiler 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa'yı mağlup ederek şampiyon olan Arjantin için tebrik mesajları yayımladı.


220 Görüntüleme

Türkiye'deki siyasiler 2022 FIFA Dünya Kupası Finalinde Fransa'yı normal süresi 2-2 ve uzatmaları 3-3 biten maçta, penaltılarla 4-2 mağlup ederek şampiyon olan Arjantin için tebrik mesajları yayımladı.

2022 FIFA Dünya Kupası Kapanış Töreni'ne katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dev maçı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile birlikte izledi. Erdoğan, Arjantin'in galibiyeti sonrası sosyal medya hesabından, "Tarihin en çekişmeli final maçlarından birinin ardından 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu olan Arjantin'i ve tüm Arjantinlileri en içten dileklerimle tebrik ediyorum" mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Şampiyon Arjantin için şu mesajı paylaştı:

"2022 FIFA Dünya Kupası finalinde bizlere futbol tarihinin en unutulmaz maçlarından birini yaşatan ve Fransa'yı yenerek kupayı kazanan Arjantin'i kutluyorum."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tebrik mesajında, "Muhteşem bir final maçı ile 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu olan Arjantin'i ve Arjantin halkını gönülden kutluyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2022 FIFA Dünya Kupası'nı büyük bir mücadele ile kazanan Arjantin Milli Takımı'nı, muazzam kariyerini Dünya Kupası ile taçlandıran Messi'yi ve tüm Arjantin halkını yürekten kutluyorum. Ülkemizi toparladığımızda, futbolumuz da bu ataletten kurtulacak. O günleri görmeye az kaldı." 

'KUSURSUZ EV SAHİPLİĞİ İÇİN KATAR'I TEBRİK EDİYORUM'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin'i şu sözlerle kutladı:

"2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin Milli Futbol Takımını ve tüm Arjantinlileri gönülden kutluyorum. Bu unutulmaz turnuvaya kusursuz ev sahipliği için Katar'ı da tebrik ediyorum."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı paylaşımda, "2022 Dünya kupası şampiyonasında muhteşem bir final oldu. Fransa Milli Takımı’nı yenerek 2022 dünya kupası şampiyonu olan Arjantin Milli Takım'ını tebrik ediyorum" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Futbolun güzelliği kendini tüm ihtişamıyla gösterdi. Arjantin'i kutluyoruz" paylaşımında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mesajında, "Dünya futbol tarihinin en iyi finalinde Fransa'yı mağlup ederek 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu olan Arjantin milli takımını ve tüm Arjantinlileri tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *