Seyyar satıcı, sahilde gördüğü deniz kaplumbağası yuvalarını aldırdı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde seyyar satıcı Sait Kocakaya, sahilde dolaşırken gördüğü iki denizde toparlanmayı kaydettirdi. Sait Kocakaya, "Gece evime giderken sahilde yumurtlayan bir caretta carettaya rastladım. Yuvasını kaydettik. Başka biri de az terapi yuva yaptı, onu da kayıt aldım" dedi.


89 Görüntüleme

 

Alanya'nın Okurcalar Mahallesi'ndeki sahilde 8 Haziran Cumartesi gecesi dolaşan Sait Kocakaya, kıyıya denizde çıkanların kalabalığını fark etti. Bir konaklama birimi sahile gelip, yuva yapan kentin sabaha kadar başında bekleyen Sait Kocakaya daha sonra otel yönetimine ve belediyenin ilgili birimlerine haber verdi. Sahile gelen görevliler tarafından kalabalık yuvadaki plastik bariyerle izlenerek görüntülendi.

Sait Kocakaya aynı sahilde yumurtlayan başka bir deniz limanının da oynatmasını aldırdı.

'BERABER DENİZE KADAR YÜRÜDÜK'

Serik'te yaşayan, yaz dönemi Alanya'da mısır satarak geçişini aktardığını söyleyen Sait Kocakaya, "Gece evime giderken sahilde yumurtlayan bir caretta carettaya rastladım. Yumurtlama işlemini yaptıktan sonra onunla beraber deniz kadar yürüdük. Sabah ilk işim otel yönetimine bildirmek oldu. Yuvasını tamamladı Başka bir caretta caretta da az sayıda yuva yaptı ve onu satın aldı. Bir balıkçının oltasında caretta caretta vardı. Onu da denize girdim, kurtardım. Doğal olarak kurtardım.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *