Sarımsaklı bölgesindeki su kesintileri vatandaşı mağdur etti

Kayseri’nin Sarımsaklı bölgesinde 3 gün boyunca sular kesildi. Mağdur olan vatandaşlar, arızanın giderilmesi ve bir an önce su verilmesi için yardım istedi. 


423 Görüntüleme

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi bölgesinde Cuma gününden itibaren su kesintisi yaşandığı belirtildi. Bunaltıcı sıcakların olduğu bugünlerde yaşanan kesintiler nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. 

Sarımsaklı Mahalle Muhtarı Necati Türkay, yaşanan sorunun çözümü için KASKİ ile görüştüğünü belirtti. Görüşmesinde kesintinin olduğu bölgede patlak olduğunun söylendiğini anlatan Türkay, “Mahallemizde Cuma gününden beri sular yok. KASKİ yetkilileriyle  görüştüm. Araya hafta sonu girmesi sebebiyle kurum ilgilenemedi. Ancak ‘bu akşam itibariyle su getirmeye çalışacağız’ dediler” diye konuştu. 

SORUNUN KÖKTEN ÇÖZÜMÜ İÇİN YATIRIM GEREKİYORMUŞ

Sarımsaklı bölgesine sorunsuz su verilebilmesi için yeni yatırıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran muhtar Necati Türkay, “Su kaynağı tarafında patlak olduğu söylendi. Ben de eski şebekeden su çekebilir misiniz dediğimde; ‘ileride yine aynı sorunla karşılaşırsınız, 300 metrelik şebeke borusu döşemek gerekiyor’ dediler. Bunun için de belediyeden izin gerekiyormuş. Bu iş artık resmi kurumlarda.” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *