Sağlık, Sigorta Destek Ve Danışmanlık Hizmetlerinde Yapay Zeka Dönemi

İsviçre merkezli sağlık, sigorta destek ve danışmanlık hizmetleri şirketi EMED International, yapay zeka destekli uygulamalarıyla Türkiye pazarındaki yerini aldı. Şirket, sağlık sigortacılığı alanındaki yapay zeka destekli çalışmalarıyla kurumların ve hastaların ihtiyaçlarına cevap verirken, sağlık turizminde de ülkemizin dünyanın önemli merkezlerinden birine dönüşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.


390 Görüntüleme

HIMSS’in yayımladığı rapora göre sağlık kuruluşlarının yüzde 80’inin 5 yıl içinde teknoloji yatırımlarını artırması beklenirken, hastalar sigorta alanında da kullanıcı dostu teknolojiler talep ediyor. İsviçre merkezli şirket ise yapay zeka destekli çözümleriyle sağlık hizmetlerine yeni bir soluk getirirken, ülkemizi bu alanda dünyanın merkezi haline getirmeyi hedefliyor.  

Pandemiyle hız kazanan dijitalleşme, sağlık sektöründe de daha fazla hissedilmeye başlandı. HIMSS’in (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) sağlık hizmetlerinin geleceğine ışık tutan raporuna göre, klinikler ve özel hastaneler gibi sağlık kuruluşlarının yüzde 80’i önümüzdeki 5 yıl içinde dijital sağlık hizmetlerine yatırımlarını artırmayı planlıyor. Katılımcıların yüzde 47’si dijitalleşmenin kurum yapılanmasında ilk sırada yer aldığını aktarırken, hastalar da yalnız sağlık değil, sigorta alanında da kullanıcı dostu teknolojiler talep ediyor.  

KURUMLARIN YÖNETİM SÜREÇLERİNE VERİMLİLİK KATIYORUZ 

Müşteri odaklı ve teknoloji merkezli çözümlerinin yer aldığı Sağlık, sigorta destek ve danışmanlık hizmetleri ile sektöre yeni bir soluk getirdiklerini belirten EMED International Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ruhsan Topçu konuya dair düşüncelerini şu sözlerle açıkladı:  

“Teknolojinin sürekli olarak gelişmesi, hastaların sağlık hizmetlerine yönelik taleplerine doğru çözümün bulunması gittikçe zorlaşıyor. Biz de müşteri ilişkileri yönetimi, risk analizi gibi destek hizmetlerinden, ambulans gibi asistans hizmetlerine kadar yapay zeka destekli çözümlerimizle kurumların yönetim süreçlerine verimlilik katıyoruz. Ayrıca sağlık turizmi organizasyonlarına da odaklanıyoruz.” 

SAĞLIK HİZMETLERİNDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ 

Geliştirdikleri projelerle birlikte tamamlayıcı sağlık sigortasının sektöre kazandırılmasında önemli bir rol oynadıklarını söyleyen Topçu, “Yapay zeka destekli geliştirdiğimiz projelerle hem sağlık kurumları hem de hastalar için çevik bir yapı oluşturuyoruz. İsviçreli hissedarımızdan aldığımız güçle hem Türkiye’de hem de yurt dışında faaliyetlerimizi artırarak sektörün gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bu yönde birçok iş ortaklığına imza atarak hedeflerimize de adım adım yürüyoruz. 2022 boyunca pazar payında ilk 10’a giren sigorta şirketleri ile asistans hizmetleri veya ek paketler odaklı iş birliği yaparak sektörün öncü şirketi olarak konumlanmak istiyoruz” dedi. 

SAĞLIK TURİZMİNDE DE HİZMET VERECEK 

Global şirketlerin sağlık alanındaki henüz keşfedilmemiş ihtiyaçlarını saptayarak yeni çalışma modelleri geliştireceklerine dikkat çeken Dr. Ruhsan Topçu, “Bireylerin hem koruyucu hem de rehabilite edici hizmetler almaları için iş ortağı olduğumuz sağlık turizmi şirketlerinin, gelecek dönemde Türkiye’ye yapacakları ziyaretlerinde ekip olarak tüm süreci biz yöneteceğiz. Ülkemizin bu alandaki tüm kaslarını geliştirip, global çapta değer kazanmasını misyon ediniyoruz. Katma değeri en yüksek olan alanlardan biri olan sağlık turizminin ülke ekonomisine katkısını da üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *