Sağlık Bakanı Koca: Gazze'den gelecek hastaların tedavisini Türk ve Mısırlı hekimler gerçekleştirecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den Mısır'a sevk edilecek hastaların tedavilerini, Türkiye'den gönderilen sağlık personeli ile Mısırlı sağlıkçıların gerçekleştireceğini açıkladı.


218 Görüntüleme

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı ile Gazze'deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik önemli bir görüşme yaptığını belirterek, "Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısırın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz. Gazze'den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler" ifadelerini kullandı.

Koca, Türkiye'ye getirilmesi planlanan hastalara ilişkin, "İkinci etapta durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye'ye getirilmesi planlanacak. Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak 3 ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibatlı kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur" dedi. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *