ROMADO Türkiye'de İlki Gerçekleştirdi

Mersin merkezli faaliyet gösteren ROMADO, Dondurma Üretim Elemanı Yetiştirme Eğitim programını gerçekleştirdi. 960 saat süren eğitim programı sonrasında Türkiye’deki dondurma üretim sektörüne nitelikli eleman kazandırılması noktasında önemli bir adım atılmış oldu.


247 Görüntüleme

ROMADO tarafından yürütülen Dondurma Üretim Elemanı Yetiştirme Eğitim programına ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; Mersin Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren, Tarım İlçe Müdürü Kerim Köken, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Uslu, Mezitli AK Parti Meclis Üyesi Nilgün Aşçı ve ROMADO firması sahiplerinden Ayşenur İpek katıldı.
 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ROMADO firması sahibi Ayşenur İpek, tüm katılımcılara teşekkür etti. 


İpek, konuşmasında, “Bugün burada toplanmamızın sebebi Türkiye’de bir ilk olan dondurma üretim eleman adı altında açılan 960 saatlik eğitimi bitmiş bulunmasıdır. Bu süreçte bize eğitim için kapılarını açan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a derslerde imkanları sağlayan ve karşımıza çıkan sorunları çözmemize yardımcı olan sayın ilçe tarım müdürümüz kerim kökene ve bizi yalnız bırakmayan AK Parti ilçe Başkanımız Zafer Uslu ve Nilgün Aşçı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız bundan 30 sene önce benim yaşlarımda bu işe başlayan babam Faruk İPEK’in izinden gidip bir Türkiye markası yaratmak ve babamın kurduğu bu aile işletmesini bir adım daha ileriye taşımaktır. Böyle bir eğitim için halk eğitime başvurduk ve sizlerde bizleri kırmayıp eğitim için elinizden geleni fazlasıyla yaptınız. Ben ve sevgili kardeşlerim baba mesleğimize Mersin halkına hitap edecek şekilde geliştirip güzel şehrimiz Mersin turizm olanaklarından yararlanmak ve bizim gibi genç girişimcilere örnek olmaktır. Sözlerime Ulu Önderimiz Atatürk’ün Dumlupınar‘daki konuşmasından bir kesit ile bitirmek istiyorum. ‘Gençler cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz siz almakta olduğunuz eğitim ve anlayış ile insanlık yüksek karakterinin vatan sevgisinin düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız. Ey yükselen nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz” ifadelerini kullandı.


Bir aile işletmesi olan ROMADO’nun, Kayseri İstanbul ve Mersin’de şubeleri bulunuyor.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *